GOLFMK7
GOLFMK6
GOLFMKV
VW GTI MKVI Forum / VW Golf R Forum / VW Golf MKVI Forum / VW GTI Forum - Golfmk6.com



Go Back   VW GTI MKVI Forum / VW Golf R Forum / VW Golf MKVI Forum / VW GTI Forum - Golfmk6.com > Volkswagen GTI / Golf Topics > GTI & Golf MKVI General Discussions


 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 11-07-2014, 12:05 PM   #23
ProV1x
Autocross Newbie
 
Drives: 11 GTI DSG
Join Date: Jan 2014
Location: Baltimore
Posts: 87
I have a '11 GTI with 45k miles, bought it used and owned for 1 year.

4 weeks ago, it started to have rough idle and stall shortly after cranking over, ONLY on a warm engine. I can reliably reproduce it after letting it sit for 1 hour and starting it. It will restart 15 min later. When running, everything runs fine.

Vid:
https://www.youtube.com/watch?v=sX8Cbm7qIRY

Had it seen at VW dealer; they said 'fuel rail pressure' was low; suspect a faulty in tank fuel pump. $840, no drivetrain warranty b/c it is "not connected to the engine". I spoke with VW rep and VWoA but same response. Whether this is a critical safety issue/warranty coverage item is for another thread, but I was disappointed and concerned. Filed a DOT NHTSA complaint.

This is a problem for '11 GTIs that's posted many times, but without a definitive solution. There seems a recall for Tiguans for this same problem.

Then 4 days ago, CEL light came on: code: P2293.

I replaced the fuel filter - no difference.

I am ordering a LPFP ($130 at Buyautoparts, $350 at dealer) - my research indicates this is the culprit.
ProV1x is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 03:06 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.