GOLFMK7
GOLFMK6
GOLFMKV
VW GTI MKVI Forum / VW Golf R Forum / VW Golf MKVI Forum / VW GTI Forum - Golfmk6.com



Go Back   VW GTI MKVI Forum / VW Golf R Forum / VW Golf MKVI Forum / VW GTI Forum - Golfmk6.com > Technical Topics > GTI 2.0T Engine / Drivetrain / Exhaust / Tunes


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06-30-2017, 01:03 PM   #127
DSGVW
Formula 3000 Champion
 
DSGVW's Avatar
 
Drives: 2012 CSG GTI DSG
Join Date: Oct 2011
Location: PA, USA
Posts: 4,120
Someone else previously posted this but I can confirm. I left my CEL on for almost a week without resetting it and it finally went away on its own and has been gone for 4 days now. Fingers crossed it'll just stay gone.

Makes no sense but I'm tired of looking at it and not replacing my whole damn radiator for a sensor that doesn't do anything useful.
DSGVW is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2017, 01:16 PM   #128
TKE Mario
FIA World Rally Car Champion
 
TKE Mario's Avatar
 
Drives: 2011 VW GTI mkVI 2.0T 6-spd
Join Date: Jan 2014
Location: Northern New Jersey
Posts: 537
Quote:
Originally Posted by DSGVW View Post
Someone else previously posted this but I can confirm. I left my CEL on for almost a week without resetting it and it finally went away on its own and has been gone for 4 days now. Fingers crossed it'll just stay gone.

Makes no sense but I'm tired of looking at it and not replacing my whole damn radiator for a sensor that doesn't do anything useful.

not the case for mine unfortunately
__________________
1999.5 Deep Black VW GTI mkIV 2.Slow 5-spd (traded-in) 2004-2012 R.I.P. <3
2011 Deep Black Pearl VW GTI mkVI 2.0T 6-spd purchased 3/10/2012 <3
TKE Mario is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2017, 09:21 AM   #129
MK6NGT
Touring Car Newbie
 
MK6NGT's Avatar
 
Drives: MK6 GTI
Join Date: Oct 2016
Location: Tampa
Posts: 200
My car popped up with that code the other day, sensor went bad and my car is 1,000 miles out of cpo warranty, VW is covering the new radiator since they don't sell the fuck!ng sensor alone, I'm on the hook for the labor which fortunately is slightly discounted.

It is incredibly annoying to have a sensor fail that does nothing for me, I don't care about emissions in FL, it's more than frustrating to have to pay for anything surrounding this.
__________________
2013 MT, APR stg I+, stg I carbonio intake, updated revision D DV, HOD 6GT clutch V2.0, R8 coils.
MK6NGT is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2017, 12:50 PM   #130
MK6NGT
Touring Car Newbie
 
MK6NGT's Avatar
 
Drives: MK6 GTI
Join Date: Oct 2016
Location: Tampa
Posts: 200
My car popped up with the code again. Idk how it could be bad again, just replaced less than 6 weeks ago. Taking it back to the dealer that did the work tomorrow.
__________________
2013 MT, APR stg I+, stg I carbonio intake, updated revision D DV, HOD 6GT clutch V2.0, R8 coils.
MK6NGT is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2017, 08:15 PM   #131
Aphix
Formula 5000 Driver
 
Aphix's Avatar
 
Drives: 2011 2dr 6MT GTI
Join Date: Aug 2013
Location: Los Angeles
Posts: 1,926
This should be fully covered by dealership since this is part of emissions. That includes labor. I would follow up with VWOA for assistance if the dealership isn't covering this fully.
Also, yeah, I had mine "fixed" and the issue came back the following week. This is prior to an upgraded IC so there wasn't an issue of it being too tight in there. I think the sensor is just terribly weak and prone to failure. But could be an install issue too.
__________________
APR Stage II v2.0 | RSR clutch | Sigma Six SS | TWM Big Type-R | Unitronic CAI | GFB DV+ | Golf R IC | Unitronic TBE | Neuspeed Pulley / TOP / TBP | Soundaktor Delete | HPA (75A) | SuperPro ALK / LCA / RCA | BILSTEIN PSS10 | 034 Strut / Trans / Motor Mounts | H&R 26mm (S) / 24mm (S) | Tyrolsport Subframe Collar / Brake Stiffening Kit / Stage II Aluminum Hatch Brace | R8 coil packs | NGK PFR7B | Modshack trim | OZ Alleggerita | Hawks HPS 5.0 | Michelin PSS
Aphix is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2017, 10:48 AM   #132
DSGVW
Formula 3000 Champion
 
DSGVW's Avatar
 
Drives: 2012 CSG GTI DSG
Join Date: Oct 2011
Location: PA, USA
Posts: 4,120
Still fighting this one as well. If I just leave the CEL it stays for 4-5 days and then disappears randomly for 4-5 days and then comes back. If I clear it, it comes back the next day. So I just deal with it and and off for now until someone figures out a path forward! What a pain!
DSGVW is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.