GOLFMK7
GOLFMK6
GOLFMKV
VW GTI MKVI Forum / VW Golf R Forum / VW Golf MKVI Forum / VW GTI Forum - Golfmk6.com



Go Back   VW GTI MKVI Forum / VW Golf R Forum / VW Golf MKVI Forum / VW GTI Forum - Golfmk6.com > Technical Topics > GTI 2.0T Engine / Drivetrain / Exhaust / Tunes


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01-07-2015, 12:30 PM   #29
lilfleck
Moderator
 
Drives: '11 GTI Autobahn, DSG
Join Date: Oct 2011
Location: NJ
Posts: 7,113
Yep, this is a good bump too since you're probably not the only person asking.
lilfleck is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2015, 12:30 PM   #30
prospal
Rally Car Champion
 
Drives: '11 GTI Sun/Navi
Join Date: Mar 2011
Location: Morris County, NJ
Posts: 390
Yeah, this happens to me too Albert. Basically whenever its really cold outside.
__________________
'11 GTI | APR KO4 | ACCUAIR | AIRLIFT | CCW
prospal is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2015, 12:45 PM   #31
sskamboj
FIA World Rally Car Champion
 
Drives: 2013 UG MK6 GTI
Join Date: Jun 2013
Location: Kansas City, MO
Posts: 548
This is normal. The secondary air pump doesn't come on either when it's below freezing. No reason to worry.
__________________
APR Stage 2 | more...
IG: @ssk527
sskamboj is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2015, 12:46 PM   #32
torpy
Drag Race Newbie
 
Drives: 2010 GTI
Join Date: Dec 2011
Location: NYC Metro
Posts: 51
Glad I saw this thread. Good to know that all is normal
torpy is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2015, 08:04 PM   #33
goose
FIA GT Champion
 
goose's Avatar
 
Drives: Stage 2 GTI
Join Date: Mar 2012
Location: Potholia
Posts: 960
I asked this question in the other thread, I use a remote starter and freaked out a little when I couldn't hear it when taking a shower but same thing when I got out of work. The few days it was warm it would idle up but whatever.

sent via carrier potato
__________________
WHAAAAAAAAAAAAAAAAA TSUTSUTSUTSU
goose is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2015, 08:35 PM   #34
Antimatter
Rally Car Newbie
 
Drives: 2013 GTI
Join Date: Jun 2014
Location: Omaha NE
Posts: 261
Yeah the same thing happens to mine.

I've been able to notice a pattern over time, usually when its above freezing it will start like normal, and when it's below freezing it will start and immediately go under 1000rpm.

Fine with me and my catless downpipe
Antimatter is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2015, 10:27 PM   #35
PrisonerOfDoom
Oval Newbie
 
PrisonerOfDoom's Avatar
 
Drives: 2012 GTI
Join Date: Sep 2014
Location: Thornton, CO
Posts: 143
Mine does the same thing all the time.
PrisonerOfDoom is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2016, 03:54 PM   #36
Disanto7389
Drag Race Newbie
 
Drives: 2013 cw 4 door 6 speed.
Join Date: Sep 2016
Location: Monmouth county Nj
Posts: 46
Thanks for the info. I was getting worried something was wrong lol. I havent driven her much lately, waiting on my new tires to come.
Disanto7389 is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2017, 12:23 PM   #37
whitewolf33
Formula 5000 Driver
 
whitewolf33's Avatar
 
Drives: 2013 CW Wolfsburg
Join Date: Jun 2013
Location: Long Island, NY
Posts: 1,480
I know this is an old thread but temps in NY have been very low recently and my car has not been cold starting (intermittenly) for like 2 weeks now. Reading thru this made me feel so relieved lol. Thank you everyone
__________________
Revo Stage 2 // ARM Catted DP // Neuspeed P Flo // DG Springs // Depo LED Tails // OEM Lip // 35% Tint // DeAutoLED's // Rokblokz // VAG
whitewolf33 is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 04:40 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.