GOLFMK7
GOLFMK6
GOLFMKV
VW GTI MKVI Forum / VW Golf R Forum / VW Golf MKVI Forum / VW GTI Forum - Golfmk6.com



Go Back   VW GTI MKVI Forum / VW Golf R Forum / VW Golf MKVI Forum / VW GTI Forum - Golfmk6.com > Technical Topics > GTI 2.0T Engine / Drivetrain / Exhaust / Tunes


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-08-2017, 09:39 PM   #1
thebestdj07
Passed Driver's Ed
 
Drives: 2011 gti
Join Date: Mar 2015
Location: nw ohio
Posts: 6
cam phaser/low oil (datalog included)

Hi, so about a year ago i went to work and car was fine. went to go to lunch and it would barley run. towed to dealer they said low 2qt of oil. i somehow didnt believe that but regardless it ran ok after. a few weeks later it did it again and i checked the oil was full. i drove it home and did a few higher rpm shifts, pulled in drive way and was fine.....
yesterday i left work and my check oil pressure light came on so i checked my oil and its full. i have been feeling like what feels like a slight buck around 40mph. almost like the cam phasers trying to do somthing.

car is at 64k, catless dp. and cobb with freektune on it.
here is a log.

im not sure why it does this. anyone have any issues like this?
Attached Files
File Type: zip datalog61.zip (7.7 KB, 9 views)
thebestdj07 is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2017, 10:05 PM   #2
zrickety
Formula 2 Driver
 
zrickety's Avatar
 
Drives: 10 GTI CSG DSG K04 4DR 142k+
Join Date: Oct 2012
Location: GA 31015
Posts: 5,020
Your oil pump may be dying. Have you tried switching to stock tune?
__________________
Quote:
Originally Posted by rs999 View Post
He's a real straight shooter, no monkey business, and the wheel swap at the Kohl's parking lot was quick and easy.
Quote:
Originally Posted by GTI_likeurmom View Post
Well i did use a breaker bar to snug up that nut instead of a torque wrench.
Quote:
Originally Posted by GreasyGinzo View Post
my subframe has been out twice without replacing any bolts and I don't have subframe clunks and my world hasn't ended and my car hasn't blown up.
zrickety is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2017, 10:48 PM   #3
thebestdj07
Passed Driver's Ed
 
Drives: 2011 gti
Join Date: Mar 2015
Location: nw ohio
Posts: 6
i'm not sure the tune has anything to do with it. ill switch it back tomorrow and see, but after i restarted the car yesterday everything was fine. makes me wonder if its something internal or ecu issues.
thebestdj07 is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.