GOLFMK7
GOLFMK6
GOLFMKV
VW GTI MKVI Forum / VW Golf R Forum / VW Golf MKVI Forum / VW GTI Forum - Golfmk6.com



Go Back   VW GTI MKVI Forum / VW Golf R Forum / VW Golf MKVI Forum / VW GTI Forum - Golfmk6.com > Technical Topics > Golf R 2.0T Engine / Drivetrain / Exhaust / Tunes


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-16-2013, 01:21 AM   #1
lasesking
Autocross Champion
 
Drives: cw.gold.custom
Join Date: Nov 2012
Location: upstate ny
Posts: 105
k04 upgrade stock tune

Hello. Im looking into getting the k04 upgrade. And I was wondering if I can buy the turbo amd all that and instalk it myself to save money and drive maybe an hour at most to get the correct tune! Or should I get stage 2 + first then do the turbo? I cant find much about this. And if it is possible will I be in limp mode or destory anything? !!

Thankzz
lasesking is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2013, 01:56 AM   #2
apa11393
Formula 3000 Driver
 
Drives: GTX30 '12 GTI, '96 Miata
Join Date: Aug 2012
Location: SoCal
Posts: 3,512
I'm guessing you drive a gti

I drove my car for about 2 weeks with stage 2 software after I got my k04 installed. No problems at all, just don't floor it and you'll be fine.
apa11393 is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2013, 08:32 AM   #3
lilfleck
Moderator
 
Drives: '11 GTI Autobahn, DSG
Join Date: Oct 2011
Location: NJ
Posts: 7,113
Hm... I'd call APR and ask.
lilfleck is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2013, 11:30 AM   #4
lasesking
Autocross Champion
 
Drives: cw.gold.custom
Join Date: Nov 2012
Location: upstate ny
Posts: 105
Called apr..no answer

Called unitronic answer right away! They said you can drive with k04 on bone stock tune. Just dont go under boost

Guess I know who im going withh
lasesking is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2013, 12:51 PM   #5
GTI_likeurmom
GolfMK6 Elite
 
GTI_likeurmom's Avatar
 
Drives: Veyron 16.4
Join Date: Jul 2010
Location: woke up in a new Bugatti
Posts: 19,136
you can drive a ko4 without the tune, just take it easy with the throttle. allot of us have done the install ourselves and then get the tune when we get around to it.
__________________
Quote:
Originally Posted by GOBbluth View Post
I cut the tether off. When I get to the pump, I remove the cap and chuck it into the nearest bush, patch of trees, or some sort of wet lands. I pump gas. Then I spend anywhere from 5 to 165 minutes retrieving the cap. I screw it back on and drive away. I'm not letting it dangle against the paint and I don't know any better way.
GTI_likeurmom is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2013, 01:56 PM   #6
corrado917
Formula 3000 Driver
 
corrado917's Avatar
 
Drives: GTI CSG
Join Date: Jun 2010
Location: Chicago
Posts: 3,303
Don't do Stage II,save for the turbo instead.There specials coming due car shows.
Check this out for example:http://www.uspmotorsports.com/CTS-TS...ware-Only.html

Have you ask G.I.A.C ?
__________________
A buch of goodies APRís K04 kit, NGK 8 plugs , Unitronic Intake, Eurojet DP, Magnaflow catback, APRís TCU tune, 034 Dogbone Mount Insert, S3 intercooler, Forge catch can, Modshack trim, AWE tuning IC hoses, Neuspeed K04 TOP & TDP, H&R Cup kit, Golf Rís skirts & side mirrors, Euro LED tails, GTD grill, H&R sways, Stern bar, Enkei RPF1 & some other stuff..Build
corrado917 is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 04:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.