GOLFMK7
GOLFMK6
GOLFMKV
VW GTI MKVI Forum / VW Golf R Forum / VW Golf MKVI Forum / VW GTI Forum - Golfmk6.com



Go Back   VW GTI MKVI Forum / VW Golf R Forum / VW Golf MKVI Forum / VW GTI Forum - Golfmk6.com > Technical Topics > In Car Entertainment, Electronics, Navigation, Phone (Audio / Video / Electronics / Etc..)


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11-29-2017, 03:51 PM   #603
lgrunauer1
Newbie
 
Drives: 2014 US-spec Passat Wolfsburg
Join Date: Nov 2017
Location: Guayaquil, Ecuador
Posts: 2
Instructions please?

Quote:
Originally Posted by iSuckAtThis View Post
I'm not 100% sure about this, but I think unchecking bit 6 should deactivate the camera function.



Sent from my iPhone using Tapatalk
Hello, can someone please post instructions on how to uncheck bit 6 to disable the backup camera message?

Many thanks!
lgrunauer1 is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2017, 03:34 AM   #604
The Red Warrior
Passed Driver's Ed
 
Drives: Mk5 GTI
Join Date: Nov 2017
Location: New Zealand
Posts: 9
Quote:
Originally Posted by lgrunauer1 View Post
Hello, can someone please post instructions on how to uncheck bit 6 to disable the backup camera message?

Many thanks!
You need VCDS to do this. I've done it but don't remember exactly how, but it's pretty obvious when your in VCDS. Just go to radio and uncheck the box with reverse camera installed.
The Red Warrior is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2017, 09:16 AM   #605
lgrunauer1
Newbie
 
Drives: 2014 US-spec Passat Wolfsburg
Join Date: Nov 2017
Location: Guayaquil, Ecuador
Posts: 2
Quote:
Originally Posted by The Red Warrior View Post
You need VCDS to do this. I've done it but don't remember exactly how, but it's pretty obvious when your in VCDS. Just go to radio and uncheck the box with reverse camera installed.
Thanks. I guess I will just try to have the service guys at the shop do it for me.
lgrunauer1 is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2017, 03:02 PM   #606
sqadan
Passed Driver's Ed
 
Drives: MK6 GTI
Join Date: Sep 2017
Location: Philly Area
Posts: 10
Quote:
Originally Posted by vinamack View Post
follow up to my post: Looks like the seller is now selling the android auto version bug free. One of the reviews say the fader and volume bug is now fixed. I'm going to pm the seller and see if I can get the update for mine.

Keep yall posted.

PS: Apple map is awful. Google please put google maps and waze on carplay.
Who did you buy from?
sqadan is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2017, 02:08 PM   #607
spopinski
Passed Driver's Ed
 
Drives: Golf MK6 1.4 TSi
Join Date: Sep 2017
Location: Indonesia
Posts: 9
Quote:
Originally Posted by sqadan View Post
Who did you buy from?
I think there's only 1 type that support Android Auto, search for "upring store" on aliexpress, my new unit is perfect.
spopinski is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2017, 05:42 PM   #608
greenhornet
Newbie
 
Drives: Jetta
Join Date: Dec 2017
Location: Burnley
Posts: 4
Quote:
Originally Posted by spopinski View Post
I think there's only 1 type that support Android Auto, search for "upring store" on aliexpress, my new unit is perfect.
Anyone with a no name 187B unit can upgrade to Android Auto with just a firmware update via USB. I've flashed 2 units and both work fine.
greenhornet is online now   Reply With Quote
Old 12-06-2017, 05:43 PM   #609
steelgraygtp
Ready to race!
 
Drives: 2012 Golf R
Join Date: Jan 2014
Location: United States
Posts: 17
Quote:
Originally Posted by greenhornet View Post
Anyone with a no name 187B unit can upgrade to Android Auto with just a firmware update via USB. I've flashed 2 units and both work fine.
What is the process involved for flashing the headunit?
steelgraygtp is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2017, 06:12 PM   #610
greenhornet
Newbie
 
Drives: Jetta
Join Date: Dec 2017
Location: Burnley
Posts: 4
Quote:
Originally Posted by steelgraygtp View Post
What is the process involved for flashing the headunit?
Pop the firmware on a USB stick and put it into the HU. Hold the setup button until the 'update software' menu appears and then simply select the firmware version and you're away. That's it really, super simple
greenhornet is online now   Reply With Quote
Old 12-06-2017, 06:49 PM   #611
steelgraygtp
Ready to race!
 
Drives: 2012 Golf R
Join Date: Jan 2014
Location: United States
Posts: 17
Quote:
Originally Posted by greenhornet View Post
Pop the firmware on a USB stick and put it into the HU. Hold the setup button until the 'update software' menu appears and then simply select the firmware version and you're away. That's it really, super simple
That is simple. Where can you download the firmware? As long as the unit has carplay it can be updated?
steelgraygtp is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2017, 09:49 AM   #612
dadjoke
Newbie
 
Drives: '14 Tiguan R-Line
Join Date: Nov 2017
Location: Orlando, FL
Posts: 3
Hey everyone,

I installed the RCD330-B in my '14 Tiguan R-Line (OEM camera), and I'm receiving the “Rear View camera system is currently not available” error message.

With my AV converter/video signal adapter, the Battery+, GND-, and Back wires are not connected to anything. Do any/all wires need to be connected to pick up the signal?

Aside from that, and the post-Siri volume adjustments, the head unit is great. I have no issues with my Fender system, as well.
dadjoke is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2017, 03:02 PM   #613
disbeedin
Newbie
 
Drives: 2014 MK6 Jetta GLI
Join Date: Dec 2017
Location: Washington,DC area
Posts: 1
Quote:
Originally Posted by dadjoke View Post
Hey everyone,

I installed the RCD330-B in my '14 Tiguan R-Line (OEM camera), and I'm receiving the “Rear View camera system is currently not available” error message.

With my AV converter/video signal adapter, the Battery+, GND-, and Back wires are not connected to anything. Do any/all wires need to be connected to pick up the signal?

Aside from that, and the post-Siri volume adjustments, the head unit is great. I have no issues with my Fender system, as well.
Ive read this entire thread and not a single person has been able to answer this question. Im dying to know where these wires need to be spliced!!!
disbeedin is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2017, 03:27 PM   #614
andrewspearns
Newbie
 
Drives:
Join Date: Jan 2016
Posts: 4
So this one could be updated to for Android Auto with the appropriate firmware?

https://www.ebay.ca/itm/Desay-6-5-MI...torefresh=true

Where can the firmware be downloaded?
andrewspearns is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2017, 04:57 PM   #615
greenhornet
Newbie
 
Drives: Jetta
Join Date: Dec 2017
Location: Burnley
Posts: 4
Quote:
Originally Posted by andrewspearns View Post
So this one could be updated to for Android Auto with the appropriate firmware?

https://www.ebay.ca/itm/Desay-6-5-MI...torefresh=true

Where can the firmware be downloaded?
Not this version. You need the 'no name' version that runs on Linux OS. Can be found on Aliexpress.com
greenhornet is online now   Reply With Quote
Old 12-08-2017, 05:53 PM   #616
spicypiel
Passed Driver's Ed
 
Drives: Golf Mk5 GT TDI 170ps
Join Date: Jun 2017
Location: UK
Posts: 7
Quote:
Originally Posted by greenhornet View Post
Not this version. You need the 'no name' version that runs on Linux OS. Can be found on Aliexpress.com
Can you upload the firmware upgrade files then?
spicypiel is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.