GOLFMK7
GOLFMK6
GOLFMKV
VW GTI MKVI Forum / VW Golf R Forum / VW Golf MKVI Forum / VW GTI Forum - Golfmk6.com



Go Back   VW GTI MKVI Forum / VW Golf R Forum / VW Golf MKVI Forum / VW GTI Forum - Golfmk6.com > Technical Topics > GTI 2.0T Engine / Drivetrain / Exhaust / Tunes


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 08-02-2015, 05:41 PM   #1
07stuntin6r
Rally Car Champion
 
Drives:
Join Date: Dec 2014
Posts: 390
Backfire?!

Some info on my car before I mention what just happened. Full exhaust/cai/ forge twintercooler GIAC stage 2 tune/r8 coils and cts throttle pipe. Just got a new water pump installed about 1k miles ago car currently sitting at 16,500. Pulled into the street and when I punched it my car popped backfired and the engine light flashed. Let if the gas and it went away...any ideas what that would be from? First time it's done that
07stuntin6r is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2015, 06:42 PM   #2
rawbdog
FIA Formula 1 Champion
 
rawbdog's Avatar
 
Drives: Bird shit stained cute snatchback
Join Date: Aug 2012
Location: santa clarita, ca
Posts: 12,399
#becauseracecar
__________________
Quote:
Originally Posted by dubessa View Post
sex, when done right, should leave both people smiling, exhausted, and covered in mysterious substances.
rawbdog is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2015, 06:47 PM   #3
james9120
Formula 5000 Champion
 
james9120's Avatar
 
Drives: 13 R
Join Date: Dec 2013
Location: ct
Posts: 2,088
U sure it was the engine light and not traction control flashing and kicking in?


Sent from my iPhone using Tapatalk
james9120 is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2015, 06:53 PM   #4
07stuntin6r
Rally Car Champion
 
Drives:
Join Date: Dec 2014
Posts: 390
Yeah I'm sure it revved up didn't want to accelerate. Like it hit a governor or something. It was weird
07stuntin6r is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2015, 07:39 PM   #5
Zonaglxy
FIA World Rally Car Newbie
 
Drives: 2011 MKVI GTI
Join Date: Jan 2012
Location: United States
Posts: 430
sounds like you just hit the fuel cut... were you WOT spinning the tires in first gear?
__________________
2011 GTI 6MT / APR K04 #66 / Neuspeed FMIC / BB Stealth TBE / Carbonio Intake / Smoked OEM R Tail lights / Neuspeed Sofsport Springs
Zonaglxy is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2015, 07:53 PM   #6
james9120
Formula 5000 Champion
 
james9120's Avatar
 
Drives: 13 R
Join Date: Dec 2013
Location: ct
Posts: 2,088
DSG?


Sent from my iPhone using Tapatalk
james9120 is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2015, 07:54 PM   #7
RGTI13
Formula 5000 Driver
 
Drives: 2013 D.E. DSG GTI
Join Date: Aug 2014
Location: Fort Myers
Posts: 1,868
Has it happened again? Do you have a CEL on? Have you read the codes?

Could be:
Bad Plugs
Improperly seated plugs and/or coils
Bad coils
Bad gas
Car not properly warmed up
All the above.

Doesn't sound like fuel cut or rpm limit to me. Sounds like misfires. I need you to see if you have pending codes.
RGTI13 is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2015, 12:00 AM   #8
07stuntin6r
Rally Car Champion
 
Drives:
Join Date: Dec 2014
Posts: 390
No I was in 3 when it happened and car was warm. Drove 3 hrs and pulled over and it was idling for about 10min before I took off again. Hasn't happened again because now I'm afraid to floor it from a roll lol.
07stuntin6r is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 04:13 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.