GOLFMK7
GOLFMK6
GOLFMKV
VW GTI MKVI Forum / VW Golf R Forum / VW Golf MKVI Forum / VW GTI Forum - Golfmk6.com



Go Back   VW GTI MKVI Forum / VW Golf R Forum / VW Golf MKVI Forum / VW GTI Forum - Golfmk6.com > Technical Topics > GTI 2.0T Engine / Drivetrain / Exhaust / Tunes


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-02-2016, 11:21 PM   #1
proofofpayment
Oval Newbie
 
Drives: '11 CSG 2dr GTI DSG
Join Date: May 2014
Location: Vancouver
Posts: 126
Help! Car jerks + power cuts occassionally

Hey,

So in my 2011 GTI with 80k kms, I've been noticing some odd behavior recently. Yesterday, while at a stoplight, the car refused to go upon pressing the gas for about 1s, there was no revving, nothing. Then it kicked into gear and went. Today, in first gear, the power cut temporarily (rev, then suddenly stopped revving) under normal acceleration (i.e. not flooring it), and this jerked the car back in the process slightly. About 0.5s.

I've noticed similar issues before, though not as frequently, about a year ago since going stage 1. I have replaced my coilpacks and sparkplugs recently, VAGCOM logs some misfires on startup and some while driving on occassion, no CEL, and I don't feel them.

Since going stage 1 REVO, I've also had the issue of jerky upshifts, as in the car lurches back like a single clutch when upshifting under load at low rpms. This is sporadic, and I'm not sure if it's related.

Any help would be appreciated
Thanks
__________________
'11 CSG Autobahn: REVO Stage 1, Niche Targa 18" Anthracite, Magnaflow Catback, Solowerks S1 Coilovers, Dark Cherry LED Tails, Ghetto LED license plate, Ghetto red footwell lights, VAGcom, CSG side markers etc.

Follow me on Instagram: @will.mk6gti
proofofpayment is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2016, 09:12 AM   #2
lilonespaz
Formula 2 Driver
 
lilonespaz's Avatar
 
Drives: 2011 Candy White 3-Door GTi DSG
Join Date: Jun 2013
Location: Central Florida
Posts: 5,614
Do you have the ability to switch to "Stock" mode to see if it still happens?
Check that the plugs are gapped correctly.
__________________
Quote:
Originally Posted by Blakcard View Post
listen to your gut....And lilonespaz
Quote:
Originally Posted by Laimface View Post
hahaha why am I your signature
Quote:
Originally Posted by damagi123 View Post
just like god intended. he didnt kill off the dinosaurs for their sweet sweet bone juice to have it go getting wasted by eco-obsessed torque thieves.
lilonespaz is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2016, 09:18 AM   #3
charrigan
FIA World Rally Car Newbie
 
Drives: 2013 GLI
Join Date: Feb 2015
Location: Michigan
Posts: 423
plugs and coilpacks would be the first check/replacement. Likely you have a coilpack beginning to fail
__________________
2013 FIAT 500e
2013 GLI
2013 Audi Q5 2.0T
charrigan is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2016, 01:51 PM   #4
proofofpayment
Oval Newbie
 
Drives: '11 CSG 2dr GTI DSG
Join Date: May 2014
Location: Vancouver
Posts: 126
Forgot to mention but i had the plugs and coilpacks replaced 10k ago to fix some misfiring
__________________
'11 CSG Autobahn: REVO Stage 1, Niche Targa 18" Anthracite, Magnaflow Catback, Solowerks S1 Coilovers, Dark Cherry LED Tails, Ghetto LED license plate, Ghetto red footwell lights, VAGcom, CSG side markers etc.

Follow me on Instagram: @will.mk6gti
proofofpayment is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2016, 01:52 PM   #5
proofofpayment
Oval Newbie
 
Drives: '11 CSG 2dr GTI DSG
Join Date: May 2014
Location: Vancouver
Posts: 126
Switching back to stock makes it slightly better . upshifts not jerky but similar problems on occasion.
__________________
'11 CSG Autobahn: REVO Stage 1, Niche Targa 18" Anthracite, Magnaflow Catback, Solowerks S1 Coilovers, Dark Cherry LED Tails, Ghetto LED license plate, Ghetto red footwell lights, VAGcom, CSG side markers etc.

Follow me on Instagram: @will.mk6gti
proofofpayment is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2016, 01:55 PM   #6
lilonespaz
Formula 2 Driver
 
lilonespaz's Avatar
 
Drives: 2011 Candy White 3-Door GTi DSG
Join Date: Jun 2013
Location: Central Florida
Posts: 5,614
Quote:
Originally Posted by proofofpayment View Post
Switching back to stock makes it slightly better . upshifts not jerky but similar problems on occasion.
Have you checked your engine mounts? does it feel like a broken mount possibly?
__________________
Quote:
Originally Posted by Blakcard View Post
listen to your gut....And lilonespaz
Quote:
Originally Posted by Laimface View Post
hahaha why am I your signature
Quote:
Originally Posted by damagi123 View Post
just like god intended. he didnt kill off the dinosaurs for their sweet sweet bone juice to have it go getting wasted by eco-obsessed torque thieves.
lilonespaz is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2016, 02:21 PM   #7
proofofpayment
Oval Newbie
 
Drives: '11 CSG 2dr GTI DSG
Join Date: May 2014
Location: Vancouver
Posts: 126
Very possible. My front end is a bit misaligned (hood not center even though it is, so something to do with fender. I'm not sure how but I was once told this could be engine mount related. What would the effects be I suppose I'll get a shop to check it. How much do those go to replace?
__________________
'11 CSG Autobahn: REVO Stage 1, Niche Targa 18" Anthracite, Magnaflow Catback, Solowerks S1 Coilovers, Dark Cherry LED Tails, Ghetto LED license plate, Ghetto red footwell lights, VAGcom, CSG side markers etc.

Follow me on Instagram: @will.mk6gti
proofofpayment is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2016, 02:26 PM   #8
dAT_Sloth
Touring Car Champion
 
dAT_Sloth's Avatar
 
Drives: 2011 CSG 4dr DSG
Join Date: Apr 2015
Location: NE Ohio
Posts: 210
Quote:
Originally Posted by proofofpayment View Post
Very possible. How much do those go to replace?
I have the same year and trans as you, I went stage 2 on factory mounts, and they didn't last long. Even on a mild tune the fluid filled factory mounts are inadequate.

As for pricing, I think they're about $150 or less per mount (only 2) and the dogbone is cheaper than that. I'd check your subframe hockey puck first though, it'l be the most expensive one to replace because you have to drop the subframe but it will save you the hassle of replacing mounts and not fixing the problem.
__________________

APR Stage 2 v2.1 / APR DSG v1.6 / BB 3" Catless DP / AWE 2.5" CB / GFB DV+ / Forge WINtake / ECS Poly Engine & Trans Mounts / Hawk HP+ & HPS/ ECS SS brake lines / Motul RBF 600 / ECS Geomet d&s rotors / ECS Performance Caliper Guide Bushings / ECS Angled Vent Pod Boost Gauge / R8 coil packs / Alzor 18x8 349 / Conti DW
dAT_Sloth is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2016, 02:33 PM   #9
bart2278
Formula 5000 Driver
 
bart2278's Avatar
 
Drives: racecar kngikcuf a sti
Join Date: Jul 2014
Location: Indianapolis
Posts: 1,387
There are a bunch of car jerks on this forum. Just get use to it.
__________________
Eurodyne Tune • ECS Intake • RSR Clutch • Peloquin LSD • Fluidampr Crank Pulley• Neuspeed FMIC • Charge & Top Pipe • Turbosmart Thing • Dieselgeek Short Throw • Eurojet Catless DP • Vanguard Catback • R8 Coils • Bosch Plugs • 034 Street Density Trans/Motor Mounts • Advanti HY Hybris Black • Conti ExtremeContact • F23T is still kicking...for now
bart2278 is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2016, 02:50 PM   #10
proofofpayment
Oval Newbie
 
Drives: '11 CSG 2dr GTI DSG
Join Date: May 2014
Location: Vancouver
Posts: 126
Wonder if warranty would cover the engine mount.
__________________
'11 CSG Autobahn: REVO Stage 1, Niche Targa 18" Anthracite, Magnaflow Catback, Solowerks S1 Coilovers, Dark Cherry LED Tails, Ghetto LED license plate, Ghetto red footwell lights, VAGcom, CSG side markers etc.

Follow me on Instagram: @will.mk6gti
proofofpayment is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2016, 02:53 PM   #11
bryngutierrez46
Touring Car Champion
 
Drives:
Join Date: Dec 2015
Posts: 233
Carbon cleaning might be too my car had misfires on cold start ups and no more since i got it done
bryngutierrez46 is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2016, 03:20 PM   #12
dAT_Sloth
Touring Car Champion
 
dAT_Sloth's Avatar
 
Drives: 2011 CSG 4dr DSG
Join Date: Apr 2015
Location: NE Ohio
Posts: 210
Quote:
Originally Posted by proofofpayment View Post
Wonder if warranty would cover the engine mount.
doubtful, wearable part.
__________________

APR Stage 2 v2.1 / APR DSG v1.6 / BB 3" Catless DP / AWE 2.5" CB / GFB DV+ / Forge WINtake / ECS Poly Engine & Trans Mounts / Hawk HP+ & HPS/ ECS SS brake lines / Motul RBF 600 / ECS Geomet d&s rotors / ECS Performance Caliper Guide Bushings / ECS Angled Vent Pod Boost Gauge / R8 coil packs / Alzor 18x8 349 / Conti DW
dAT_Sloth is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2016, 03:21 PM   #13
dAT_Sloth
Touring Car Champion
 
dAT_Sloth's Avatar
 
Drives: 2011 CSG 4dr DSG
Join Date: Apr 2015
Location: NE Ohio
Posts: 210
Quote:
Originally Posted by bryngutierrez46 View Post
Carbon cleaning might be too my car had misfires on cold start ups and no more since i got it done
Mine does this too ever since the new APR update, but when the car is warm it runs great. Had the car carb cleaned last summer, only done about 15k miles since then.
__________________

APR Stage 2 v2.1 / APR DSG v1.6 / BB 3" Catless DP / AWE 2.5" CB / GFB DV+ / Forge WINtake / ECS Poly Engine & Trans Mounts / Hawk HP+ & HPS/ ECS SS brake lines / Motul RBF 600 / ECS Geomet d&s rotors / ECS Performance Caliper Guide Bushings / ECS Angled Vent Pod Boost Gauge / R8 coil packs / Alzor 18x8 349 / Conti DW
dAT_Sloth is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2016, 03:57 PM   #14
charrigan
FIA World Rally Car Newbie
 
Drives: 2013 GLI
Join Date: Feb 2015
Location: Michigan
Posts: 423
Quote:
Originally Posted by proofofpayment View Post
Forgot to mention but i had the plugs and coilpacks replaced 10k ago to fix some misfiring
oem coils or r8?

I would still check them... hearing of failed coilpacks at 10k isn't unheard of.
__________________
2013 FIAT 500e
2013 GLI
2013 Audi Q5 2.0T
charrigan is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 05:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.