GOLFMK7
GOLFMK6
GOLFMKV
VW GTI MKVI Forum / VW Golf R Forum / VW Golf MKVI Forum / VW GTI Forum - Golfmk6.com



Go Back   VW GTI MKVI Forum / VW Golf R Forum / VW Golf MKVI Forum / VW GTI Forum - Golfmk6.com > Technical Topics > Golf R 2.0T Engine / Drivetrain / Exhaust / Tunes


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-27-2017, 05:30 PM   #1
james9120
Formula 5000 Champion
 
james9120's Avatar
 
Drives: 13 R
Join Date: Dec 2013
Location: ct
Posts: 2,088
Misfires, log inside

Anybody want to take a whack at my misfire issue, please do! Awaiting APR's email response but guessing I won't hear anything until Tuesday.

Starting at 5000RPM, but closer to 6000RPM I start to get sputtering. Gets worse the higher gear I'm in. Doesn't do it all the time which annoys me. I used to get a solid misfire around 5000RPM, but I haven't had that happen in some time.

Car information:

APR stage 1
Forge wintake
UNI TBE

48K on car
3000K on new PFR7B plugs

Haven't touched the cam follower (probably original) and doing that very soon along with the fuel filter.

https://drive.google.com/file/d/0B3y...w?usp=drivesdk



Sent from my SM-G955U using Tapatalk
james9120 is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2017, 11:16 PM   #2
thzpcs
Autocross Newbie
 
Drives: 2010 BMP GTI
Join Date: Mar 2014
Location: Denver, CO
Posts: 81
Coil packs possibly?
thzpcs is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2017, 06:45 PM   #3
james9120
Formula 5000 Champion
 
james9120's Avatar
 
Drives: 13 R
Join Date: Dec 2013
Location: ct
Posts: 2,088
Quote:
Originally Posted by thzpcs View Post
Coil packs possibly?
Nah It's not isolated to just one cylinder, I changed the coils around and issue still came up.

I contacted APR, sent them logs and never heard back. So I switched tuners and issue magically disappeared.

Sent from my SM-G955U using Tapatalk
james9120 is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2017, 08:53 AM   #4
thedude4bides
Formula 1 Driver
 
thedude4bides's Avatar
 
Drives: '12 Golf R
Join Date: Apr 2012
Location: usa
Posts: 8,989
Quote:
Originally Posted by james9120 View Post
Nah It's not isolated to just one cylinder, I changed the coils around and issue still came up.

I contacted APR, sent them logs and never heard back. So I switched tuners and issue magically disappeared.

Sent from my SM-G955U using Tapatalk
Great customer service

What tune did you go with?
thedude4bides is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2017, 07:45 PM   #5
james9120
Formula 5000 Champion
 
james9120's Avatar
 
Drives: 13 R
Join Date: Dec 2013
Location: ct
Posts: 2,088
Quote:
Originally Posted by thedude4bides View Post
Great customer service

What tune did you go with?
Unitronic Stage 2, runs great now.

Sent from my SM-G955U using Tapatalk
james9120 is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:28 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.