GOLFMK7
GOLFMK6
GOLFMKV
VW GTI MKVI Forum / VW Golf R Forum / VW Golf MKVI Forum / VW GTI Forum - Golfmk6.com



Go Back   VW GTI MKVI Forum / VW Golf R Forum / VW Golf MKVI Forum / VW GTI Forum - Golfmk6.com > Technical Topics > In Car Entertainment, Electronics, Navigation, Phone (Audio / Video / Electronics / Etc..)


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 07-03-2011, 01:45 PM   #1
Brandonjjon
Touring Car Newbie
 
Drives: 10' Black GTI MT
Join Date: Mar 2011
Location: DFW
Posts: 207
Bluetooth 9w7 / RCD-510 Problems.

I got my new Bluetooth module. Install was easy but I'm having a couple issues.

SPECS:
2010 MK6 GTI / RCD-510 and an iPhone 4 with latest software non jailbroken. (Also tested iOS 5).

1) There's supposed to be three icons on the MFD display. Battery, Bluetooth, and iPod icons... I only have the Bluetooth icon and two small squares where the other icons are supposed to be. My phone is an iPhone 4 with no jailbreak and the latest software.

2) My voice activation is not working AT ALL. I can press the largest button on the center roof console but it doesn't make any sound or do anything.

Any suggestions? Maybe this is a defective unit?

Brandon
__________________
Cosmetic: Cleaned Visors | 20% Tint | Seat Handle Inserts | Golf R LED Tailights | EuroSwitch | Mudflaps
Performance: APR ECU Stage 2 | APR Carbonio Stage I | EuroJet Gen2 TBE | DieselGeek SS | AutoTech Insert

Last edited by Brandonjjon; 07-03-2011 at 01:52 PM.
Brandonjjon is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2011, 02:16 PM   #2
smrtypants44
Formula 5000 Driver
 
smrtypants44's Avatar
 
Drives: 2012 135i
Join Date: Aug 2010
Location: Tulsa, OK
Posts: 1,602
I have the two small squares with mine. Im not sure whats going on with the voice activation, maybe you need to do some coding?
smrtypants44 is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2011, 02:18 PM   #3
Brandonjjon
Touring Car Newbie
 
Drives: 10' Black GTI MT
Join Date: Mar 2011
Location: DFW
Posts: 207
Most people have said that it's just plug and play.. with OPTIONAL coding for the multi function steering wheel to change the mute button to the push-to-talk button. :/ But apparently the center roof console button (largest button of the three) is supposed to automatically work.
__________________
Cosmetic: Cleaned Visors | 20% Tint | Seat Handle Inserts | Golf R LED Tailights | EuroSwitch | Mudflaps
Performance: APR ECU Stage 2 | APR Carbonio Stage I | EuroJet Gen2 TBE | DieselGeek SS | AutoTech Insert
Brandonjjon is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2011, 01:08 PM   #4
Brandonjjon
Touring Car Newbie
 
Drives: 10' Black GTI MT
Join Date: Mar 2011
Location: DFW
Posts: 207
Bump :/
__________________
Cosmetic: Cleaned Visors | 20% Tint | Seat Handle Inserts | Golf R LED Tailights | EuroSwitch | Mudflaps
Performance: APR ECU Stage 2 | APR Carbonio Stage I | EuroJet Gen2 TBE | DieselGeek SS | AutoTech Insert
Brandonjjon is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2011, 09:47 PM   #5
smrtypants44
Formula 5000 Driver
 
smrtypants44's Avatar
 
Drives: 2012 135i
Join Date: Aug 2010
Location: Tulsa, OK
Posts: 1,602
I would try unplugging it then plugging it back in...
smrtypants44 is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2011, 11:37 PM   #6
Brandonjjon
Touring Car Newbie
 
Drives: 10' Black GTI MT
Join Date: Mar 2011
Location: DFW
Posts: 207
I did that. No resolve. :/
__________________
Cosmetic: Cleaned Visors | 20% Tint | Seat Handle Inserts | Golf R LED Tailights | EuroSwitch | Mudflaps
Performance: APR ECU Stage 2 | APR Carbonio Stage I | EuroJet Gen2 TBE | DieselGeek SS | AutoTech Insert
Brandonjjon is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2011, 06:21 PM   #7
Blazn5
Oval Newbie
 
Drives: Rising Blue Golf R 2-Dr
Join Date: Apr 2010
Location: Fort Washington
Posts: 125
I have recently installed my 9w7 and Im experiencing the same issue.
__________________
2012 RB Golf R NAVI/SUN / KESSY / APR STG 1+ / APR HPFP / OEM Golf R Tails / Euro-Switch / APR FMIC / VWR Intake / RNS-510 / 9w7 premium BT
Sold:
2010 CW 2DR GTI
Blazn5 is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2011, 12:56 AM   #8
Dana @ Ross-Tech
Autocross Champion
 
Drives: 2010 Gti, 2002 Gti
Join Date: Apr 2010
Location: Apollo, PA
Posts: 115
Those modules do require coding, have either of you scanned the car with VCDS? If so post the Auto-Scan with the 9W7 installed.
__________________
VW Golf/Golf Plus (5K/52) Tweaks

Dana Marie < - Yes that means I'm not a dude
Dana @ Ross-Tech is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2011, 08:50 PM   #9
tt15gm
Autocross Newbie
 
tt15gm's Avatar
 
Drives: 2010 GTI 4 dr CSG 6 MT
Join Date: Jul 2010
Location: San Jose, CA
Posts: 71
Did any of you get the problems with the voice activation and the missing icons resolved?

I'm interested in upgrading to 9w7 as well for my RCD-510 unit, but it depends on how much of a pain it's gonna be to get those things worked out. I'm thinking that maybe the RNS-510 only displays all the icons. The voice activation needs to work though I thought only the voice command button on the steering wheel needs to be recoded to work while the overhead button should already work.
tt15gm is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2011, 02:19 AM   #10
OldSkoolNJ
Touring Car Champion
 
OldSkoolNJ's Avatar
 
Drives: 2010 CS 5 Door GTi & Other VWs
Join Date: Feb 2010
Location: Mount Laurel NJ
Posts: 211
This will not help but atlas give you hope. I just got the 9W7 and have the 2010 GTi with RCD510. It was indeed plug and play with the car. It paired no problem. I do have all three symbols on the MFD. The overhead button works for voice dialing. The button on the steering wheel will need coding from Vag for PTT. The LED overhead no longer works (expected).

Only advice I could offer is the delete the phone and re add it. Atop of that I would remove the 9W7 and e connect it. Another thought although I do not know if this matters but have you updated your stereo firmware?

Kevin
OldSkoolNJ is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2011, 06:45 PM   #11
tt15gm
Autocross Newbie
 
tt15gm's Avatar
 
Drives: 2010 GTI 4 dr CSG 6 MT
Join Date: Jul 2010
Location: San Jose, CA
Posts: 71
Quote:
Originally Posted by OldSkoolNJ View Post
This will not help but atlas give you hope. I just got the 9W7 and have the 2010 GTi with RCD510. It was indeed plug and play with the car. It paired no problem. I do have all three symbols on the MFD. The overhead button works for voice dialing. The button on the steering wheel will need coding from Vag for PTT. The LED overhead no longer works (expected).

Only advice I could offer is the delete the phone and re add it. Atop of that I would remove the 9W7 and e connect it. Another thought although I do not know if this matters but have you updated your stereo firmware?

Kevin
That's good to know! Where did you buy your 9w7 module and what phone do you have? I've got an iphone4 and I'm hoping I'll be able to see the battery life and signal strength icons on the MFD.
tt15gm is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2011, 11:16 PM   #12
OldSkoolNJ
Touring Car Champion
 
OldSkoolNJ's Avatar
 
Drives: 2010 CS 5 Door GTi & Other VWs
Join Date: Feb 2010
Location: Mount Laurel NJ
Posts: 211
Quote:
Originally Posted by tt15gm View Post
That's good to know! Where did you buy your 9w7 module and what phone do you have? I've got an iphone4 and I'm hoping I'll be able to see the battery life and signal strength icons on the MFD.
I didn't buy it per say.... My buddies brand new CC got totaled and before it got hauled away he let me at his car . So aside from that I have an iPhone 4 (go figure ... I am a corporate rep from Apple ...) Yes all three symbols come up.

Such a worth while upgrade!

Kevin
OldSkoolNJ is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2011, 06:10 PM   #13
tt15gm
Autocross Newbie
 
tt15gm's Avatar
 
Drives: 2010 GTI 4 dr CSG 6 MT
Join Date: Jul 2010
Location: San Jose, CA
Posts: 71
Wow, good deal! That's good to know the module can work. That's gives me an idea... I may try finding a totalled newer VW with 9w7 at a wrecking yard or someplace.

Quote:
Originally Posted by OldSkoolNJ View Post
I didn't buy it per say.... My buddies brand new CC got totaled and before it got hauled away he let me at his car . So aside from that I have an iPhone 4 (go figure ... I am a corporate rep from Apple ...) Yes all three symbols come up.

Such a worth while upgrade!

Kevin
tt15gm is offline   Reply With Quote
Old 10-27-2011, 11:11 AM   #14
digitalextremes
Passed Driver's Ed
 
Drives: 2010 Jetta Sedan
Join Date: Jun 2011
Location: Greater Toronto Area
Posts: 5
I have 9w7 and have used it with RCD510 and RNS510 and have all the icons including battery and signal strength when its connected to my iPhone 4 (I have white display on a 2010 Jetta)

either you guys have the 9w3 or incorrect coding.

Can you post your model number of the Bluetooth module and the code in 09-Elec?
digitalextremes is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.