GOLFMK7
GOLFMK6
GOLFMKV
VW GTI MKVI Forum / VW Golf R Forum / VW Golf MKVI Forum / VW GTI Forum - Golfmk6.com



Go Back   VW GTI MKVI Forum / VW Golf R Forum / VW Golf MKVI Forum / VW GTI Forum - Golfmk6.com > Technical Topics > GTI 2.0T Engine / Drivetrain / Exhaust / Tunes


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-22-2014, 02:15 PM   #57
mmaluso
Go Kart Champion
 
Drives: 2010 GTI 4dr DSG
Join Date: Mar 2010
Location: Denver, CO
Posts: 44
Quote:
Originally Posted by nvturbo View Post
mmaluso, P2015 may be the flapper control. It could be going bad and the entire I/M needs to be replaced. Sucks man.
I just replaced the entire manifold with a brand new one and the code is still there. The flapper control was definite broken in the old one. The round piece that inserts into the mani kept popping out.

I ordered a wifi OBD2 dongle on amazon and I'll be downloading Dash Command for my iPhone... so we'll see I guess.
mmaluso is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2014, 01:43 PM   #58
nvturbo
Formula 2 Driver
 
nvturbo's Avatar
 
Drives: 2012 VW VERSA hatchback
Join Date: Dec 2011
Location: Charlotte, NC
Posts: 5,290
So after the replacement, you didn't clear the code? Sometimes they may stay on even though the issue has been resolved.
__________________
nvturbo is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2014, 02:32 PM   #59
mmaluso
Go Kart Champion
 
Drives: 2010 GTI 4dr DSG
Join Date: Mar 2010
Location: Denver, CO
Posts: 44
Quote:
Originally Posted by nvturbo View Post
So after the replacement, you didn't clear the code? Sometimes they may stay on even though the issue has been resolved.
No I didn't and hopefully that's the case. I'm used to working on older cars and I believe they always cleared themselves once the issue was resolved. Got my OBD2 dongle today so just need to find some time to get it working with my phone.
mmaluso is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2014, 02:11 AM   #60
Nitron
FIA World Rally Car Champion
 
Nitron's Avatar
 
Drives: 2012 GTI DSG Autobahn
Join Date: Mar 2013
Location: Arizona
Posts: 526
Quote:
Originally Posted by mmaluso View Post
No I didn't and hopefully that's the case. I'm used to working on older cars and I believe they always cleared themselves once the issue was resolved. Got my OBD2 dongle today so just need to find some time to get it working with my phone.
What's the status of this? Code light still on?
Nitron is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2014, 05:42 PM   #61
mmaluso
Go Kart Champion
 
Drives: 2010 GTI 4dr DSG
Join Date: Mar 2010
Location: Denver, CO
Posts: 44
I cleared it and was waiting a few days to make sure it wasn't going to come back on. I've driven about 200 miles since clearing it so it seems like everything is good to go. Thanks guys.
mmaluso is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2014, 06:57 AM   #62
nvturbo
Formula 2 Driver
 
nvturbo's Avatar
 
Drives: 2012 VW VERSA hatchback
Join Date: Dec 2011
Location: Charlotte, NC
Posts: 5,290
I knew that was the case. Glad you got it resolved.
__________________
nvturbo is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2015, 09:57 AM   #63
ShadowBlueGTI
Drag Race Newbie
 
Drives: 2011 Shadow Blue GTI
Join Date: Jun 2011
Location: Greenville, SC
Posts: 51
Did this job over the weekend. I got the 008212 - Intake Manifold Flap Position Sensor (Bank 1) - Electrical Malfunction after reinstalling everything. Turns out I forgot to reconnect the sensor that controls the flapper motor. The car runs great now and pulls much smoother. Just one question, how do you remove the fuel injectors that come out with the intake manifold? I was not able to pull them from the manifold without feeling like I was damaging them.
__________________
APR Stage I || Carbonio CAI Stage 1+2 || TyrolSport SSBB || Diesel Geek Sigma 6 SS || Autotech Clubsport Shocks & Struts || SPM Springs || 20% tint
ShadowBlueGTI is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2015, 03:20 PM   #64
steelcurtain
FIA GT Champion
 
Drives: '12 Audi TT-RS
Join Date: Apr 2011
Location: Fredericksburg, VA
Posts: 1,141
Quote:
Originally Posted by ShadowBlueGTI View Post
Did this job over the weekend. I got the 008212 - Intake Manifold Flap Position Sensor (Bank 1) - Electrical Malfunction after reinstalling everything. Turns out I forgot to reconnect the sensor that controls the flapper motor. The car runs great now and pulls much smoother. Just one question, how do you remove the fuel injectors that come out with the intake manifold? I was not able to pull them from the manifold without feeling like I was damaging them.
Congrats! Don't remember on the injectors. Sorry. The VW tool is used but I think I just pulled them out since I don't remember doing anything special.
__________________
'09 GTI TSI - 11.53@121.18
steelcurtain is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2015, 10:52 PM   #65
nvturbo
Formula 2 Driver
 
nvturbo's Avatar
 
Drives: 2012 VW VERSA hatchback
Join Date: Dec 2011
Location: Charlotte, NC
Posts: 5,290
Quote:
Originally Posted by ShadowBlueGTI View Post
Did this job over the weekend. I got the 008212 - Intake Manifold Flap Position Sensor (Bank 1) - Electrical Malfunction after reinstalling everything. Turns out I forgot to reconnect the sensor that controls the flapper motor. The car runs great now and pulls much smoother. Just one question, how do you remove the fuel injectors that come out with the intake manifold? I was not able to pull them from the manifold without feeling like I was damaging them.
Mine came out real easy with a good tug. The are snug fit, from what I recall.
__________________
nvturbo is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2015, 04:07 AM   #66
mundocalderon
Autocross Newbie
 
mundocalderon's Avatar
 
Drives: 2012 GTI MKVI Autobahn
Join Date: Jan 2012
Location: San Francisco
Posts: 74
getting ready to do some cleaning this weekend. are there any parts I should order from the dealership beforehand? seals? I think I read somewhere that they *might* be necessary?

also, any a-ha moments for anyone?
mundocalderon is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2015, 08:57 AM   #67
steelcurtain
FIA GT Champion
 
Drives: '12 Audi TT-RS
Join Date: Apr 2011
Location: Fredericksburg, VA
Posts: 1,141
Quote:
Originally Posted by mundocalderon View Post
getting ready to do some cleaning this weekend. are there any parts I should order from the dealership beforehand? seals? I think I read somewhere that they *might* be necessary?

also, any a-ha moments for anyone?
Seals are a must. Some folks needed to remove the oil filter. GL
__________________
'09 GTI TSI - 11.53@121.18
steelcurtain is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2015, 05:34 PM   #68
mundocalderon
Autocross Newbie
 
mundocalderon's Avatar
 
Drives: 2012 GTI MKVI Autobahn
Join Date: Jan 2012
Location: San Francisco
Posts: 74
Quote:
Originally Posted by steelcurtain View Post
Seals are a must. Some folks needed to remove the oil filter. GL
are we talking about just injector seals? or the intake gasket too?

I don't have to buy this whole thing, right? http://www.ecstuning.com/Search/Site...Kit/ES2587556/

some folks have said they've mcgyver'd the injector seals back on, but if i need new seals can I buy just the seals?
mundocalderon is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2015, 08:17 AM   #69
steelcurtain
FIA GT Champion
 
Drives: '12 Audi TT-RS
Join Date: Apr 2011
Location: Fredericksburg, VA
Posts: 1,141
Quote:
Originally Posted by mundocalderon View Post
are we talking about just injector seals? or the intake gasket too?

I don't have to buy this whole thing, right? http://www.ecstuning.com/Search/Site...Kit/ES2587556/

some folks have said they've mcgyver'd the injector seals back on, but if i need new seals can I buy just the seals?
Yes, injector seals. They only come in the injector seal kit. The method I describe in my DIY is the Macgyver way. You don't need that tool from ECS but that is the proper way to do it per VAG.
__________________
'09 GTI TSI - 11.53@121.18
steelcurtain is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2017, 10:46 AM   #70
rmetanes
Go Kart Champion
 
Drives: 2012 MK6 White GTI
Join Date: Apr 2014
Location: Israel
Posts: 38
I can't find the diy for replacing the Teflon seal. can you please send me the link ? thanks

Sent from my SM-G920F using Tapatalk
rmetanes is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.