GOLFMK7
GOLFMK6
GOLFMKV
VW GTI MKVI Forum / VW Golf R Forum / VW Golf MKVI Forum / VW GTI Forum - Golfmk6.com



Go Back   VW GTI MKVI Forum / VW Golf R Forum / VW Golf MKVI Forum / VW GTI Forum - Golfmk6.com > Technical Topics > GTI 2.0T Engine / Drivetrain / Exhaust / Tunes


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 08-11-2012, 01:42 PM   #1
mrghost
Autocross Newbie
 
mrghost's Avatar
 
Drives: 2010 GTI 4DR CW
Join Date: Oct 2010
Location: Surrey, BC
Posts: 74
"Turn Signal Clicking" while pressing throttle

What's happening is every time the RPM needle passes 1000, a "clicking" sound comes from the area near the head light switch. It sounds similar to a turn signal. This has happened only two times in the last year or so. This time it started while stuck in stop and go traffic. It did not go away until I restarted the car. I have REVO stage 1+ and no other mods of any sort. I am of course worried about electrical gremlins as my old mk3 golf was a nightmare. Any help or ideas would be appreciated.

Here's a video of the issue:

http://youtu.be/roOIeezfXtY
mrghost is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2012, 03:36 PM   #2
Jacuzzi
FIA World Rally Car Newbie
 
Drives: 2010 CSG Stage II
Join Date: Aug 2010
Location: Charlotte, NC
Posts: 443
It's normal, I think it's a temperature relay or something.
Jacuzzi is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2012, 03:58 PM   #3
mrghost
Autocross Newbie
 
mrghost's Avatar
 
Drives: 2010 GTI 4DR CW
Join Date: Oct 2010
Location: Surrey, BC
Posts: 74
Really? Ok, that makes me feel a bit better then. Thanks.
mrghost is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2012, 10:13 PM   #4
rick1080
Ready to race!
 
Drives: 2010 gti
Join Date: Aug 2012
Location: toronto
Posts: 21
i also had this issue today. i have unitronic stage 2 , one thing is for sure i never noticed this before my tune. has anyone eles had this happen to them?
rick1080 is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2012, 09:36 AM   #5
hotshot100
Touring Car Champion
 
Drives: Gti Mk6
Join Date: Mar 2012
Location: Montreal
Posts: 226
No tune and my car do this too but only after a long drive (+-50km)
hotshot100 is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2012, 10:33 AM   #6
Jacuzzi
FIA World Rally Car Newbie
 
Drives: 2010 CSG Stage II
Join Date: Aug 2010
Location: Charlotte, NC
Posts: 443
Yeah if you notice it happens when it's really hot...There is a relay box under the dash and there is a vortex thread that says it's relay #449.

Definitely heat related...doesn't bother me too much personally except in stop and go traffic, but I am not super-sensitive to car noise.
Jacuzzi is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2012, 10:50 AM   #7
xHeartcoreboyx
Formula 1 Driver
 
xHeartcoreboyx's Avatar
 
Drives: '10 CW 2DR GTI DSG
Join Date: May 2009
Location: Qatar
Posts: 9,646
It's not an issue.

When you'r coolant temp is a bit high (around 100c+) that relay ticks whenever you pass the 1k rpm point.
__________________
SOLD -> MK7 R

xHeartcoreboyx is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2012, 06:12 PM   #8
Killswitch24
FIA World Rally Car Champion
 
Drives: 2015 Golf R
Join Date: Jun 2010
Location: Graham, NC
Posts: 511
I have never heard of this nor had this issue before...
__________________
2010 United Gray GTI 2dr | APR K04 SOLD
2015 Limestone Gray Golf R | No mods necessary...
Killswitch24 is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2013, 12:20 PM   #9
FeX141
Go Kart Newbie
 
Drives: Mk6 GTI (2010), 6MT, 2-door
Join Date: Oct 2013
Location: Toronto, ON
Posts: 28
Quote:
Originally Posted by xHeartcoreboyx View Post
It's not an issue.

When you'r coolant temp is a bit high (around 100c+) that relay ticks whenever you pass the 1k rpm point.

I'm curious. What exactly does this relay do? Redirect the coolant due to its high temp?
Thanks!
FeX141 is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2013, 02:45 PM   #10
smrtypants44
Formula 5000 Driver
 
smrtypants44's Avatar
 
Drives: 2012 135i
Join Date: Aug 2010
Location: Tulsa, OK
Posts: 1,599
I think theres a TSB to fix it... I never got it done and its too late now...but after 93k miles it hasnt hurt anything.
__________________
smrtypants44 is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2013, 10:41 PM   #11
smokey24
Rally Car Newbie
 
Drives: 2010 gti dsg 2.0T KO4 , b5.5PASSAT
Join Date: Sep 2012
Location: portland, OR
Posts: 319
My car has 25,000 miles on it and it does it. 1st time it did it was on a road trip from oregon to san diego. Haooened riggt at the border when we stopped. And then click click when I stepped on the gas.
smokey24 is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2013, 10:44 PM   #12
jerome99
Formula 5000 Driver
 
jerome99's Avatar
 
Drives: 2011 GTI
Join Date: Jul 2012
Location: Little Rock, AR
Posts: 1,997
Well I had no idea. i thought i had something loose under the dash
__________________
2011 GTI Build Thread

K04, Godspeed DP, Godspeed IC, CM FX-350 w/DMFW, H&R Coilovers, Boxter-S BBK,
jerome99 is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2013, 11:17 PM   #13
shortydh
Touring Car Newbie
 
shortydh's Avatar
 
Drives: 2010 candy white gti
Join Date: Dec 2010
Location: chicago
Posts: 198
Also happens to me I always thought it was my awe boost gauge lol
__________________
1998 jetta VR (stock for now )
2010 mk6 gti vw| AWE k04 kit 100 oct file| neuspeed outlet pipe | neuspeed tb pipe | Raceland downpipe| custom 2.5 catback| forge twintake|raceland coils | AWE in vent boost gauge | Godspeed twintercooler | AWE boost tap | DSG paddle extensions| Snow performance stage2 wm kit|18x8 rpf1 wrapped in nitto's
shortydh is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2013, 02:14 AM   #14
FeX141
Go Kart Newbie
 
Drives: Mk6 GTI (2010), 6MT, 2-door
Join Date: Oct 2013
Location: Toronto, ON
Posts: 28
Ok thanks guys. I guess it doesn't do anything. It only happened to me once while in traffic without ac on.
At first I thought it was the switch turning the second rad fan on.
FeX141 is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.