GOLFMK7
GOLFMK6
GOLFMKV
VW GTI MKVI Forum / VW Golf R Forum / VW Golf MKVI Forum / VW GTI Forum - Golfmk6.com



Go Back   VW GTI MKVI Forum / VW Golf R Forum / VW Golf MKVI Forum / VW GTI Forum - Golfmk6.com > Volkswagen GTI / Golf Topics > GTI & Golf MKVI General Discussions


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10-04-2017, 08:27 PM   #7603
SELA_MK6GTI
Formula 5000 Champion
 
SELA_MK6GTI's Avatar
 
Drives:
Join Date: Oct 2015
Posts: 2,092
Quote:
Originally Posted by webbry4 View Post
So I have been having some problems since I got my Stage 2 Tune. Around 2-4k rpm and most noticeable in 2nd and 3rd gear at around 50-60% throttle I get surging noises. I have integrated engineering tune, intake, and their downpipe. I spoke with them over the phone and I'm scheduled to bring it in. Any suggestions on what to look for or say so I don't get screwed by them or tell me its normal.


Does your boost circulate up and down when it surges? Did you upgrade your coil packs?


Sent from my iPhone using Tapatalk
SELA_MK6GTI is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2017, 08:32 PM   #7604
SELA_MK6GTI
Formula 5000 Champion
 
SELA_MK6GTI's Avatar
 
Drives:
Join Date: Oct 2015
Posts: 2,092
The Random / "Stupid" Questions Thread

I use to have the same issue after a while but it was with another tune. What I learned/figured out is that when your car starts acting up and surging you just have to reset/clear the codes with the obd II scanner even if you don't have any codes. It's like a way of "resetting" the ecu sort of speak and it should return your car back to normal levels. That's in case it's not a coil pack issue or something else. You're car should run full power and boost without surging afterwards and you'll be happy lol that's probably what I.e. Is going to do anyways, they're probably just going to reflash your ecu but you could just erase the codes with a scanner and it should be fine


Sent from my iPhone using Tapatalk
SELA_MK6GTI is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2017, 09:49 PM   #7605
uglybastard
Formula 5000 Champion
 
uglybastard's Avatar
 
Drives: VW Mk6 CSG GTI 2D 6MT; Jeep WJ
Join Date: Mar 2015
Location: Central NH
Posts: 2,434
Quote:
Originally Posted by webbry4 View Post
So I have been having some problems since I got my Stage 2 Tune. Around 2-4k rpm and most noticeable in 2nd and 3rd gear at around 50-60% throttle I get surging noises. I have integrated engineering tune, intake, and their downpipe. I spoke with them over the phone and I'm scheduled to bring it in. Any suggestions on what to look for or say so I don't get screwed by them or tell me its normal.
As alex said - what coil packs are you running?

logs will tell the tale of this one.
__________________


R135 ..............VAGCOM in Southern NH
╬╬╣
..246.............. Insta
uglybastard is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2017, 10:47 PM   #7606
webbry4
Oval Champion
 
webbry4's Avatar
 
Drives: 2012 GTI Autobahn IE Stage 2
Join Date: Aug 2016
Location: UTAH
Posts: 155
The Random / "Stupid" Questions Thread

Quote:
Originally Posted by SELA_MK6GTI View Post
I use to have the same issue after a while but it was with another tune. What I learned/figured out is that when your car starts acting up and surging you just have to reset/clear the codes with the obd II scanner even if you don't have any codes. It's like a way of "resetting" the ecu sort of speak and it should return your car back to normal levels. That's in case it's not a coil pack issue or something else. You're car should run full power and boost without surging afterwards and you'll be happy lol that's probably what I.e. Is going to do anyways, they're probably just going to reflash your ecu but you could just erase the codes with a scanner and it should be fine


Sent from my iPhone using Tapatalk


Ive cleared it already and coil packs are R8 with iridium plugs all brand new. And I have no I idea if boost is fluctuating it feels like even power delivery through out. Have a guy running logs on this. The only symptom as of now is a surging noise. I also don't want to get screwed by IE by them saying it's normal when I know it's not.

Sent from my iPhone using Tapatalk
webbry4 is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2017, 11:07 PM   #7607
SELA_MK6GTI
Formula 5000 Champion
 
SELA_MK6GTI's Avatar
 
Drives:
Join Date: Oct 2015
Posts: 2,092
Quote:
Originally Posted by webbry4 View Post
Ive cleared it already and coil packs are R8 with iridium plugs all brand new. And I have no I idea if boost is fluctuating it feels like even power delivery through out. Have a guy running logs on this. The only symptom as of now is a surging noise. I also don't want to get screwed by IE by them saying it's normal when I know it's not.

Sent from my iPhone using Tapatalk


Gotcha, unless you haven't upgraded your DV it could be possible. Maybe it's ripped or has a leak and is not holding boost properly


Sent from my iPhone using Tapatalk
SELA_MK6GTI is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2017, 12:10 AM   #7608
webbry4
Oval Champion
 
webbry4's Avatar
 
Drives: 2012 GTI Autobahn IE Stage 2
Join Date: Aug 2016
Location: UTAH
Posts: 155
Quote:
Originally Posted by SELA_MK6GTI View Post
Gotcha, unless you haven't upgraded your DV it could be possible. Maybe it's ripped or has a leak and is not holding boost properly


Sent from my iPhone using Tapatalk


DV+ seems to be in good shape a couple of local guys say it's the tune I think it might be that or the n75 valve


Sent from my iPhone using Tapatalk
webbry4 is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2017, 12:14 AM   #7609
SELA_MK6GTI
Formula 5000 Champion
 
SELA_MK6GTI's Avatar
 
Drives:
Join Date: Oct 2015
Posts: 2,092
The Random / "Stupid" Questions Thread

Quote:
Originally Posted by webbry4 View Post
DV+ seems to be in good shape a couple of local guys say it's the tune I think it might be that or the n75 valve


Sent from my iPhone using Tapatalk


It should be the tune bro, no use of spending unnecessary money. I thought it was the DV and n75 valve and replaced both and the problem still persisted. Just get it reflashed and it should help. You wouldn't want to spend the extra money like I did thinking it'll solve the issue lol
I had mine reflashed and it fixed the problem and then whenever it would act up after words I would just "erase" the codes and it would go back to normal

Sent from my iPhone using Tapatalk
SELA_MK6GTI is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2017, 08:50 PM   #7610
webbry4
Oval Champion
 
webbry4's Avatar
 
Drives: 2012 GTI Autobahn IE Stage 2
Join Date: Aug 2016
Location: UTAH
Posts: 155
I went to change my oil today after 5k miles from my last dealer service and noticed that it has a very small leak. Anybody know what this is from or how to fix it. It almost looks like they tightened it too much and bent the pan. Before anybody says anything I had the dealer use the magnetic drain plug.




Sent from my iPhone using Tapatalk
webbry4 is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2017, 10:01 PM   #7611
sterkrazzy
Formula 5000 Champion
 
sterkrazzy's Avatar
 
Drives: mk6 gti
Join Date: Nov 2014
Location: United States
Posts: 2,020
I'm pretty sure I've seen people complaining about that plug leaking before.
__________________
Mk6 CSG GTI 6sp | Stratified Tuned | Sachs SRE Stage 2 Clutch | DG SS | Raceseng Ashiko Heavy Shift Knob | Integrated Engineering CAI | CTS Turboback | GFB DV+ | Neuspeed RSe52's + Intercooler | Michelin PSS | 034 RSB + Upper Strut Mounts + Street Density Motor Mounts + Locking Collars | Eibach Pro-Street-S Coils | Energy Suspension Dogbone Insert | Fluidampr Pulley | Tyrolsport Stage 2 Hatch Brace | Stoptech Slotted Rotors
sterkrazzy is online now   Reply With Quote
Old 10-08-2017, 10:20 PM   #7612
webbry4
Oval Champion
 
webbry4's Avatar
 
Drives: 2012 GTI Autobahn IE Stage 2
Join Date: Aug 2016
Location: UTAH
Posts: 155
Quote:
Originally Posted by sterkrazzy View Post
I'm pretty sure I've seen people complaining about that plug leaking before.


Lol ya I'm gonna put the vw one back in


Sent from my iPhone using Tapatalk
webbry4 is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2017, 10:57 PM   #7613
PhthaloType
Drag Racing Champion
 
PhthaloType's Avatar
 
Drives: 2013 GTI
Join Date: Mar 2017
Location: TX, USA
Posts: 59
My previous 2.5s' drain plugs always leaked unless I put what felt like excessive torque on the bolt. My first oil change on my 2.0 TSI did the same thing. Maybe because I used a generic copper washer instead of OEM?
__________________
2013 GTI Autobahn
4-Door
6-Speed Manual Candy White Titan Black
Bone stock!
PhthaloType is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2017, 01:41 AM   #7614
webbry4
Oval Champion
 
webbry4's Avatar
 
Drives: 2012 GTI Autobahn IE Stage 2
Join Date: Aug 2016
Location: UTAH
Posts: 155
Quote:
Originally Posted by PhthaloType View Post
My previous 2.5s' drain plugs always leaked unless I put what felt like excessive torque on the bolt. My first oil change on my 2.0 TSI did the same thing. Maybe because I used a generic copper washer instead of OEM?


Ya mine almost looked too torqued a rounded washer took care of it for the most part and has residue but no dripping as of now. I'll probably get a new pan and use oem plug and washers with factory torque specs from now on.


Sent from my iPhone using Tapatalk
webbry4 is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2017, 02:46 PM   #7615
1ashchuckton
FIA World Rally Car Champion
 
1ashchuckton's Avatar
 
Drives: 2013 GTI Carbon Steel Grey DSG
Join Date: Mar 2015
Location: Ohio
Posts: 535
Not sure what ECS uses for a washer, but a crush washer really does seal well. Not sure how it would work on that drain plug.
1ashchuckton is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2017, 03:20 PM   #7616
lilonespaz
Formula 2 Driver
 
lilonespaz's Avatar
 
Drives: 2011 Candy White 3-Door GTi DSG
Join Date: Jun 2013
Location: Central Florida
Posts: 5,760
My ECS oil plug leaked too. I went back to OEM style plug and it worked fine.
__________________
Quote:
Originally Posted by Blakcard View Post
listen to your gut....And lilonespaz
Quote:
Originally Posted by Laimface View Post
hahaha why am I your signature
Quote:
Originally Posted by damagi123 View Post
just like god intended. he didnt kill off the dinosaurs for their sweet sweet bone juice to have it go getting wasted by eco-obsessed torque thieves.
lilonespaz is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 12:22 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.