GOLFMK7
GOLFMK6
GOLFMKV
VW GTI MKVI Forum / VW Golf R Forum / VW Golf MKVI Forum / VW GTI Forum - Golfmk6.com



Go Back   VW GTI MKVI Forum / VW Golf R Forum / VW Golf MKVI Forum / VW GTI Forum - Golfmk6.com > Technical Topics > Wheels / Tires / Suspension / Brakes / Chassis | Sponsored by The Tire Rack


The Tire Rack
Welcome to the Wheels and Tires section of GolfMK6. This area is proudly sponsored by The Tire Rack.

If you are making a purchase from TireRack, please help support GolfMK6 by clicking through to them with this link or clicking on the Tire Rack banner ad. Doing so helps give back to GOLFMK6 so we can keep this place running!
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-16-2014, 06:49 PM   #15
ThatGTI
FIA GT Champion
 
ThatGTI's Avatar
 
Drives: 2010 Volkswagen GTI
Join Date: Nov 2012
Location: Miamisburg, OH
Posts: 1,255
I'm going to go try it now.
__________________
2010 Volkswagen GTI
Instagram - ThatGTI
Need VAG-COM/VCDS? PM me!
ThatGTI is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2014, 06:53 PM   #16
aw614
Formula 5000 Driver
 
Drives: 2011 CW MKVI GTI
Join Date: Jun 2011
Location: Lutz, FL, USA
Posts: 1,817
ok uploading it now, here it is kinda crappy but it will do, first part shows the old setting, second part is after the long coding change, sorry about the LED being on the phone.


just showing the difference between the two. Unsure if it really works unless I go drive it, and see so I'll have to do that later this week. It looks like it isn't two stage like the 2012 and up cars, but more like the FSI mk5 cars.

The difference is this in the bold:

My old coding byte 16
114B600C492400FA880B06ED92220041B70800

New Coding I put in long coding:
114B600C492400FA880B06ED922200413C0800
aw614 is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2014, 07:17 PM   #17
ThatGTI
FIA GT Champion
 
ThatGTI's Avatar
 
Drives: 2010 Volkswagen GTI
Join Date: Nov 2012
Location: Miamisburg, OH
Posts: 1,255
Quote:
Originally Posted by aw614 View Post
ok uploading it now, here it is kinda crappy but it will do, first part shows the old setting, second part is after the long coding change, sorry about the LED being on the phone.


just showing the difference between the two. Unsure if it really works unless I go drive it, and see so I'll have to do that later this week. It looks like it isn't two stage like the 2012 and up cars, but more like the FSI mk5 cars.
I just changed it on my 2010, but it's a bit different. I can do a short press and it will just do TCS, or I can do a long press and it will do TCS and than ESP.

__________________
2010 Volkswagen GTI
Instagram - ThatGTI
Need VAG-COM/VCDS? PM me!
ThatGTI is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2014, 07:20 PM   #18
corydd
Formula 5000 Driver
 
corydd's Avatar
 
Drives: '10 CW GTI DSG Autobahn
Join Date: Dec 2012
Location: San Francisco, CA
Posts: 1,813
Quote:
Originally Posted by ThatGTI View Post
I just changed it on my 2010, but it's a bit different. I can do a short press and it will just do TCS, or I can do a long press and it will do TCS and than ESP.

Nice, it worked! Can you do a write up of how you did it?
__________________
'10 CW DSG GTI Build Thread & Flickr * APR Stg 1 * Depo Tails * Magnaflow CBE * OEM Lip * VW Motorsports Wheels * VWR Springs * Stoptech Pads * DeAutokey LED's * 24mm H&R RSB
corydd is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2014, 07:21 PM   #19
aw614
Formula 5000 Driver
 
Drives: 2011 CW MKVI GTI
Join Date: Jun 2011
Location: Lutz, FL, USA
Posts: 1,817
Quote:
Originally Posted by corydd View Post
Nice, it worked! Can you do a write up of how you did it?
its just changing byte 16 to 3c in long coding by pasting it in. you'll see it in my post

Really odd that the 2010 has the two stage, I wonder if there is a code to get it to be two stage on mine
aw614 is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2014, 07:27 PM   #20
nafljhy
FIA GT Champion
 
Drives: 2011 UG GTI
Join Date: Jan 2011
Location: BUR
Posts: 1,038
wow! so simple.. just a code change and ESP is defeatable and switchable..

kudos to the polish guy! wonder what gave him the idea of changing the code.
nafljhy is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2014, 07:40 PM   #21
HYDE16
Formula 2 Driver
 
HYDE16's Avatar
 
Drives: 2011 MK6
Join Date: Sep 2010
Location: Morris County, NJ
Posts: 6,629
I'm doing this tonight, I can't wait!
__________________
Pag Parts EFR Turbo Thread: HYDE16 - The Pag Parts EFR Turbo Kit
Build Thread: HYDE16 - Project Jekyll & Hyde Build Thread
Facebook: Ryan Jacobs
Instagram:@becauseHYDE16
YouTube: HYDE16
HYDE16 is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2014, 07:42 PM   #22
HYDE16
Formula 2 Driver
 
HYDE16's Avatar
 
Drives: 2011 MK6
Join Date: Sep 2010
Location: Morris County, NJ
Posts: 6,629
I'm sorry guys, I'm going to need a full walk through on this one, I think a proper tutorial guide will save a lot of people coding woes.
__________________
Pag Parts EFR Turbo Thread: HYDE16 - The Pag Parts EFR Turbo Kit
Build Thread: HYDE16 - Project Jekyll & Hyde Build Thread
Facebook: Ryan Jacobs
Instagram:@becauseHYDE16
YouTube: HYDE16
HYDE16 is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2014, 07:43 PM   #23
ThatGTI
FIA GT Champion
 
ThatGTI's Avatar
 
Drives: 2010 Volkswagen GTI
Join Date: Nov 2012
Location: Miamisburg, OH
Posts: 1,255
Wait! I just went and drove my car and now the cruise control doesn't work. Anyone else have this happen too?
__________________
2010 Volkswagen GTI
Instagram - ThatGTI
Need VAG-COM/VCDS? PM me!
ThatGTI is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2014, 07:55 PM   #24
ThatGTI
FIA GT Champion
 
ThatGTI's Avatar
 
Drives: 2010 Volkswagen GTI
Join Date: Nov 2012
Location: Miamisburg, OH
Posts: 1,255
Okay, I switched it back to 34 and now it works fine again. So I think we might be able to have ESP defeat, but at the cost of cruise control. This might only be something with 2010s or manuals or just my car or something though. For the people that have already done this, does your cruise control work with ESP defeat coding?
__________________
2010 Volkswagen GTI
Instagram - ThatGTI
Need VAG-COM/VCDS? PM me!
ThatGTI is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2014, 08:11 PM   #25
aw614
Formula 5000 Driver
 
Drives: 2011 CW MKVI GTI
Join Date: Jun 2011
Location: Lutz, FL, USA
Posts: 1,817
cruise control works for me, I think its traction is disabled, went out for a quick drive, it seems like the traction control isnt flashing on hard launches, but only way for sure is if I take it to an autox...
aw614 is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2014, 08:13 PM   #26
ThatGTI
FIA GT Champion
 
ThatGTI's Avatar
 
Drives: 2010 Volkswagen GTI
Join Date: Nov 2012
Location: Miamisburg, OH
Posts: 1,255
Quote:
Originally Posted by aw614 View Post
cruise control works for me, I think its off, went out for a quick drive, it seems like the traction control isnt flashing, but only way for sure is if I take it to an autox...
Hmm, I'm going to do it again and see if that is still the case. If it is I'll see if there is anything else that doesn't work.
__________________
2010 Volkswagen GTI
Instagram - ThatGTI
Need VAG-COM/VCDS? PM me!
ThatGTI is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2014, 08:26 PM   #27
HYDE16
Formula 2 Driver
 
HYDE16's Avatar
 
Drives: 2011 MK6
Join Date: Sep 2010
Location: Morris County, NJ
Posts: 6,629
Great work guys.
__________________
Pag Parts EFR Turbo Thread: HYDE16 - The Pag Parts EFR Turbo Kit
Build Thread: HYDE16 - Project Jekyll & Hyde Build Thread
Facebook: Ryan Jacobs
Instagram:@becauseHYDE16
YouTube: HYDE16
HYDE16 is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2014, 08:42 PM   #28
elcroato
Autocross Champion
 
Drives: 2010 VW GTI, 2000 Skoda Octavia1.8T
Join Date: Jun 2013
Location: Italy
Posts: 97
Awesome, can't wait to try this. Goodbye steering angle sensor error!
__________________
2010 VW GTI: APR STG II, APR Downpipe, Wavetrac LSD, 130000KM.
elcroato is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.