GOLFMK8
GOLFMK7
GOLFMK6
GOLFMKV
VW GTI MKVI Forum / VW Golf R Forum / VW Golf MKVI Forum / VW GTI Forum - Golfmk6.com



Go Back   VW GTI MKVI Forum / VW Golf R Forum / VW Golf MKVI Forum / VW GTI Forum - Golfmk6.com > Technical Topics > In Car Entertainment, Electronics, Navigation, Phone (Audio / Video / Electronics / Etc..)


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01-20-2018, 12:00 PM   #1
Jufbmjds
Newbie
 
Drives: Mk6 golf Se2009
Join Date: Jan 2018
Location: London
Posts: 3
Reverse parking sensors not working (2 Faults found on diagnostic test)

A couple of weeks ago my battery mysteriously went dead. I jump started it and had the battery tested by halfords and they said it was fine (although as the car had been driven is this a good enough test?)

Now when I put the car in reverse the parking sensor light flashes and I get a long beep. The radio does not switch to parking sensor display.

I don't hear clicking from any of the sensors (but I dont know how anyone can with the engine running!)

I just took it to the garage for a scan, and he said their were loads of codes (and the cleared them all!), now 2 remain that wont clear (he cant look at it for another 2 weeks):
Click here for 2 codes

Any ideas?
Thanks so much for your help in advance!

Last edited by Jufbmjds; 01-26-2018 at 09:43 AM.
Jufbmjds is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2018, 07:31 AM   #2
spopinski
Go Kart Champion
 
Drives: Golf MK6 1.4 TSi
Join Date: Sep 2017
Location: Indonesia
Posts: 38
If it's long beep then most likely the problem is your OPS module needs to be replaced
spopinski is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2018, 08:49 AM   #3
Jufbmjds
Newbie
 
Drives: Mk6 golf Se2009
Join Date: Jan 2018
Location: London
Posts: 3
Could it be a fuse?
Jufbmjds is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2018, 09:43 AM   #4
Jufbmjds
Newbie
 
Drives: Mk6 golf Se2009
Join Date: Jan 2018
Location: London
Posts: 3
I just added the fault codes if that helps!
Jufbmjds is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2018, 02:41 PM   #5
spopinski
Go Kart Champion
 
Drives: Golf MK6 1.4 TSi
Join Date: Sep 2017
Location: Indonesia
Posts: 38
It says module EEPROM error right? Well I think it related to the dead battery you experienced. Just search 5K0919475 on Ebay, it won't be expensive.

But you should find why the battery was behaving like that in the first place. Maybe some kind of short circuit happened.

If the OPS module is below your tail light, then that space is notorious to get wet over time due to the tail light housing- rubber gasket aging.
spopinski is offline   Reply With Quote
 
Reply

Tags
parking sensor

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 05:38 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.