GOLFMK8
GOLFMK7
GOLFMK6
GOLFMKV
VW GTI MKVI Forum / VW Golf R Forum / VW Golf MKVI Forum / VW GTI Forum - Golfmk6.com



Go Back   VW GTI MKVI Forum / VW Golf R Forum / VW Golf MKVI Forum / VW GTI Forum - Golfmk6.com > Technical Topics > GTI 2.0T Engine / Drivetrain / Exhaust / Tunes


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-06-2018, 10:25 PM   #15
RAT TAT TAT
Passed Driver's Ed
 
Drives: 2012 GTI DSG 2 door APR S1+ v2.4
Join Date: Jan 2012
Location: NYC
Posts: 10
yup
When it would catch, it would be real sluggish. At which point the EPC and check engine light would come on, and pretty much go right away.

Goodluck, hopefully we nicked it!
RAT TAT TAT is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2018, 03:05 AM   #16
Boscogn
FIA GT Champion
 
Boscogn's Avatar
 
Drives: CSG 2013 GTI DSG 4DR
Join Date: Jun 2015
Location: San Luis Obispo, CA
Posts: 1,165
Quote:
Originally Posted by SarahO12 View Post
Shoot! Iíll grab one of those on my way home. What youíre describing is EXACTLY what is going on now. It will crank and not catch several times before it finally starts.
I would still try and see if u can trick service dept into new intake manifold lol

Sent from my Pixel using Tapatalk
__________________
Wish List: Golf R InterCooler | Unitronic or IE CAI | P3 Air Vent Boost Gauge | 034 Motorsports RSB
NOTE: Please PM me if you are selling anything in my wishlist! Also check out my Build Thread!
Boscogn is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2018, 06:19 AM   #17
GroceryGTIer
Rally Car Newbie
 
Drives: 2013 black Wolfsburg
Join Date: Dec 2017
Location: Tri-state
Posts: 316
Quote:
Originally Posted by Boscogn View Post
I would still try and see if u can trick service dept into new intake manifold lol

Sent from my Pixel using Tapatalk
I'd trick IE into giving you one of theirs. Plastic is BS.
GroceryGTIer is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2018, 09:37 AM   #18
SarahO12
Passed Driver's Ed
 
Drives: MkVI GTI
Join Date: Mar 2018
Location: Seattle, WA, USA
Posts: 8
Just want to let everyone know I think I fixed it...bought a new camshaft position sensor last night and replaced the old one. Old one had a less than perfect looking seal but seemed fine other than that. Car seemed the same. I decided to look at all the wires one last time and instead of just checking on them, I unplugged and reseated every one I could reach. One of them came off a little too easily and sure enough, after hitting it with some compressed air and plugging it back in...the car is happy again!

Iíll probably still let the shop check on it tomorrow but I think itís good. Not sure how I missed that TWICE but it is right under another sensor and perhaps it jiggled itís way out more over the last couple of days.

Either way, thanks for the suggestions!
SarahO12 is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2018, 10:39 AM   #19
GroceryGTIer
Rally Car Newbie
 
Drives: 2013 black Wolfsburg
Join Date: Dec 2017
Location: Tri-state
Posts: 316
Quote:
Originally Posted by SarahO12 View Post
Just want to let everyone know I think I fixed it...bought a new camshaft position sensor last night and replaced the old one. Old one had a less than perfect looking seal but seemed fine other than that. Car seemed the same. I decided to look at all the wires one last time and instead of just checking on them, I unplugged and reseated every one I could reach. One of them came off a little too easily and sure enough, after hitting it with some compressed air and plugging it back in...the car is happy again!

Iíll probably still let the shop check on it tomorrow but I think itís good. Not sure how I missed that TWICE but it is right under another sensor and perhaps it jiggled itís way out more over the last couple of days.

Either way, thanks for the suggestions!
Congrats on getting it fixed
GroceryGTIer is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 05:24 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.