GOLFMK8
GOLFMK7
GOLFMK6
GOLFMKV
VW GTI MKVI Forum / VW Golf R Forum / VW Golf MKVI Forum / VW GTI Forum - Golfmk6.com



Go Back   VW GTI MKVI Forum / VW Golf R Forum / VW Golf MKVI Forum / VW GTI Forum - Golfmk6.com > Technical Topics > GTI 2.0T Engine / Drivetrain / Exhaust / Tunes


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06-15-2018, 01:45 AM   #15
iSpeed
Go Kart Newbie
 
Drives: 2011 GTI
Join Date: Oct 2014
Location: Central Pacific Islands
Posts: 30
I'm running a CTS Turbo OEM location IC. I never could understand why anyone would put an fmic and not remove the OEM IC.

On the other hand, I was doing some cleaning in the engine bay yesterday and happened to look inside the engine fuse box out of curiosity. I found a 20amp fuse just laying in the box. It's as if someone pulled it and left it there. I had to look up where it went as there were 3 open slots available. I found out it was for the F11 slot which controls the Engine Coolant Blower Motor, I knew that was my problem and sure enough it was. After a couple days of hot traffic driving and hard pulls the temp never gets above 210 now.

The last time my car was in the dealership I had a big argument with the service manager as it took them 8 fakin weeks to fix my car. I went through 5 loaner cars before I said enough was enough and I want my car back! I'd be willing to bet the mechanic purposely pulled that fuse as a Fak You! It just seems strange that the fuse was lying in the fuse box and not popped at all.
iSpeed is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2018, 09:29 AM   #16
zrickety
Formula 2 Driver
 
zrickety's Avatar
 
Drives: 10 GTI CSG DSG K04 4DR 153k+
Join Date: Oct 2012
Location: Qanon.pub
Posts: 5,281
Isn't the AC condenser in the front? Have you looked for bent fins, is it plugged with bugs or debris?
__________________
Quote:
Originally Posted by rs999 View Post
He's a real straight shooter, no monkey business, and the wheel swap at the Kohl's parking lot was quick and easy.
Quote:
Originally Posted by GTI_likeurmom View Post
Well i did use a breaker bar to snug up that nut instead of a torque wrench.
Quote:
Originally Posted by GreasyGinzo View Post
my subframe has been out twice without replacing any bolts and I don't have subframe clunks and my world hasn't ended and my car hasn't blown up.
zrickety is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2018, 11:13 PM   #17
iSpeed
Go Kart Newbie
 
Drives: 2011 GTI
Join Date: Oct 2014
Location: Central Pacific Islands
Posts: 30
Quote:
Originally Posted by zrickety View Post
Isn't the AC condenser in the front? Have you looked for bent fins, is it plugged with bugs or debris?
No dented fins on my system. As I mentioned before I found out why it was overheating and that's because the coolant blower motor fuse was pulled in the fuse box. I've been running the car for about two and a half weeks and the temps never get above 210 now.
iSpeed is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:50 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.