GOLFMK8
GOLFMK7
GOLFMK6
GOLFMKV
VW GTI MKVI Forum / VW Golf R Forum / VW Golf MKVI Forum / VW GTI Forum - Golfmk6.com



Go Back   VW GTI MKVI Forum / VW Golf R Forum / VW Golf MKVI Forum / VW GTI Forum - Golfmk6.com > Technical Topics > Golf R 2.0T Engine / Drivetrain / Exhaust / Tunes


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-14-2018, 06:04 PM   #1
ksandman
Touring Car Champion
 
ksandman's Avatar
 
Drives: 2013 gti
Join Date: Apr 2017
Location: somewhere in Texas
Posts: 226
(P0299) underboost/extremely high target boost levels

Iíve been searching and seems to be no one, or maybe about 2 people have experienced this issue.

I have a k04 with full supporting mods, but I did recently switch my diverter valve back to its stock location. It was previously relocated via Unitronic relocation kit.

I have a cel on for p0299 which is an underboost code. Iím hitting about 15psi but my target boost/requested boost values are high af. Theyíre about 40psi when the rpms starts climbing.

Iím either thinking my wastegate is messed up, or maybe my diverter valve has gone bad.

One thing I noticed when I switched the DV back to location on the turbo is that it does not whine like an owl like it would when the stock turbo was on. Maybe it just doesnít whine with the k04 turbo? Or maybe my DV is not working properly and causing a serious boost leak which is causing my ecu to request those boost levels?

I have come across this:

http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/16683/

And have ran through about everything but Iím still at a loss.

Has anyone experienced this or have any ideas?

I guess really the only thing to do is pressure test it at this point, but Iím posting for feedback.

Hopefully the turbo or wastegate is not failing. Doesnít even have 10k miles on it.

Thanks!


Sent from my iPhone using Tapatalk
ksandman is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2018, 10:20 AM   #2
raphaelpmc
Go Kart Newbie
 
Drives: Fusca 2012 (Beetle)
Join Date: Jan 2015
Location: Brazil
Posts: 27
underboost is a ghost that appear to the most. Trying look for a leak pressurizing the system cold situation, then blame de DV second most guilt. I am still running underboost because de DV can't handle with the psi, I am looking for a "DV" high boost. "Another is that the spring may still be too soft when you are building boost in excess of 25psi quickly".
raphaelpmc is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2018, 01:12 PM   #3
ksandman
Touring Car Champion
 
ksandman's Avatar
 
Drives: 2013 gti
Join Date: Apr 2017
Location: somewhere in Texas
Posts: 226
Quote:
Originally Posted by raphaelpmc View Post
underboost is a ghost that appear to the most. Trying look for a leak pressurizing the system cold situation, then blame de DV second most guilt. I am still running underboost because de DV can't handle with the psi, I am looking for a "DV" high boost. "Another is that the spring may still be too soft when you are building boost in excess of 25psi quickly".


My issue ended up being software related. This was happening in the first couple of revisions of my tune. My tune is just about finalized and Iím having no problems now.


Sent from my iPhone using Tapatalk
ksandman is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:12 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.