GOLFMK8
GOLFMK7
GOLFMK6
GOLFMKV
VW GTI MKVI Forum / VW Golf R Forum / VW Golf MKVI Forum / VW GTI Forum - Golfmk6.com



Go Back   VW GTI MKVI Forum / VW Golf R Forum / VW Golf MKVI Forum / VW GTI Forum - Golfmk6.com > Volkswagen GTI / Golf Topics > GTI & Golf MKVI General Discussions


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10-18-2010, 05:48 PM   #1
GBroThaFKNVDuBBn'
Autocross Newbie
 
GBroThaFKNVDuBBn''s Avatar
 
Drives: Tornado RED 2 Door GTI
Join Date: Jun 2010
Location: Orange County
Posts: 84
Golf R LED tails/ VAg-COm help!

Recently installed my Led tails, and got the vag done. One problem, everything works fine and my fault code is gone, but the right rear reverse light turns on while my lights are on and the car is running. My reverse light turns on as it should on the left but the right one is always on. I got the lights without fogs. Did i do something wrong while vaging ? let me know if anyone has experienced this as well
GBroThaFKNVDuBBn' is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2010, 05:49 PM   #2
GunKata
MILFn00dzHunter.com
 
GunKata's Avatar
 
Drives: '03 350Z Track, '11 Pcar, '06 Oddy
Join Date: Jul 2010
Location: Ballsborough, IL
Posts: 60,165
"while vaging"... that rules.
__________________
Quote:
Originally Posted by OmniGLH View Post
Everybody knows GunKata > *.*

No GunKata, no care.


Need remote help buying or selling a car?

Chicago Car Network


I can haz 350z racecar?

Gone: 2011 Audi A3 Quattro DSG K04

Also Gone: 2011 GTI Autobahn MT Stage 2 BBK Lots of Mods
GunKata is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2010, 06:01 PM   #3
Keithuk
FIA GT Champion
 
Keithuk's Avatar
 
Drives: 2010 Golf GTD (170)
Join Date: Feb 2010
Location: Stoke on Trent, England
Posts: 1,044
It sounds like an earth/ground fault somewhere.
__________________
Keith

2010 Golf GTD (170) CBBB, 5 Door, Shadow Blue (P6/D5Q), Flat Tyre Indicator, Basic Protection Pack + VCDS.
Keithuk is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2010, 06:32 PM   #4
masmole
Drag Race Newbie
 
Drives: 11 GTI
Join Date: Oct 2010
Location: Chicago
Posts: 49
Quote:
Originally Posted by GBroThaFKNVDuBBn' View Post
Recently installed my Led tails, and got the vag done. One problem, everything works fine and my fault code is gone, but the right rear reverse light turns on while my lights are on and the car is running. My reverse light turns on as it should on the left but the right one is always on. I got the lights without fogs. Did i do something wrong while vaging ? let me know if anyone has experienced this as well
Please provide more details on your car like build date, options, xenons, etc, and also what code was entered in byte 18 of the 09 module.

Also check your connections. I had an issue where my turn signal bulb on the left side wasn't working yet the LED lights were fully operational. I thought it was a coding issue at first, then thought it may have been a bad blinker light bulb. Turned out it was neither. Instead, it was a loosely plugged in harness connector thanks to a sloppy install by yours truly. I clicked on the connector all the way and everything was fine.
__________________
2011 GTI Autobahn CW 2d 6mt APR EMCS, Stoptech 328mm front bbk, Golf R tails
2011 Touareg TDI Exec
2011 GT3
masmole is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2010, 06:52 PM   #5
GBroThaFKNVDuBBn'
Autocross Newbie
 
GBroThaFKNVDuBBn''s Avatar
 
Drives: Tornado RED 2 Door GTI
Join Date: Jun 2010
Location: Orange County
Posts: 84
not by the car at the moment but it has halogens, not sure on the built date. Im certain the connections are good, it might have been the vag. It was done by a friend so not sure what he input.
GBroThaFKNVDuBBn' is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2010, 07:48 PM   #6
masmole
Drag Race Newbie
 
Drives: 11 GTI
Join Date: Oct 2010
Location: Chicago
Posts: 49
Quote:
Originally Posted by GBroThaFKNVDuBBn' View Post
not by the car at the moment but it has halogens, not sure on the built date. Im certain the connections are good, it might have been the vag. It was done by a friend so not sure what he input.
Perhaps your friend had inadvertently coded byte 18 for lights with one fog light instead of dual reverse lights. I asked what build date because I'm trying to see if you have a newer module or not. Assuming it's a newer one, I would ask your friend to code byte 18 to 1F. If that doesn't work, try 21, 55, or 3D in that order. These are all known codes for newer modules using LED tails without a rear fog light. If you have an older module, try coding byte 18 to 20. Good luck.
__________________
2011 GTI Autobahn CW 2d 6mt APR EMCS, Stoptech 328mm front bbk, Golf R tails
2011 Touareg TDI Exec
2011 GT3
masmole is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.