GOLFMK8
GOLFMK7
GOLFMK6
GOLFMKV
VW GTI MKVI Forum / VW Golf R Forum / VW Golf MKVI Forum / VW GTI Forum - Golfmk6.com



Go Back   VW GTI MKVI Forum / VW Golf R Forum / VW Golf MKVI Forum / VW GTI Forum - Golfmk6.com > Technical Topics > GTI 2.0T Engine / Drivetrain / Exhaust / Tunes


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-17-2018, 04:50 PM   #1
bmanc42
Go Kart Newbie
 
Drives: gti
Join Date: Jun 2017
Location: ny
Posts: 29
Cts turbo catted downpipe and p2096 post cat system lean.

Hey. I recently purchased a cts turbo catted downpipe used from a member on here. Since installing it I seem to of gotten rid of p0420 with the use of 2 02 spacers. One on each of the downpipe sensors. I am still having trouble with p2096. From reading many threads it seems like this is most likely a leak problem. I don't want to tighten the clamps anymore I feel like they will break soon. I have heard of using some kind of exhaust paste. I bought permatex muffler and tailpipe sealer. Is this the correct stuff? The directions are a little unclear to me as well. Do I put this stuff on the male pipe then insert into female and tighten clamp over It? Or do I clamp it first and put the sealer around the outside of the pipe similar to like a silicone? Also can this be used to fix a leak at turbo flange? Thanks for any suggestions
bmanc42 is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 06:22 PM   #2
bmanc42
Go Kart Newbie
 
Drives: gti
Join Date: Jun 2017
Location: ny
Posts: 29
I can really use some help with this :/ I don't know what else to do. I used the permatex paste and put it around the male slip fits like I was assembling pvc pipes. Let it dry. I'm still getting p2096. Is it possible my 02 spacers are too far out of the stream? One on the middle and rear . Wires facing front of car. Middle one is threaded half way in last one is as far in as I can get it with the 02 wire still facing front. Using smallest Jet size on last spacer and middle spacer doesn't have jets so it's just open. Been doing a lot of reading the past few days and I've completely removed and reinstalled entire exhaust multiple times looking for leaks. Used a brand new gasket... I'm out of ideas
bmanc42 is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:45 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.